Kovačević: Svi da doprinesemo ubjedljivoj pobjedi Milatovića

Radio Titograd

22.03.2023, 17:46h

2 min

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da smatra da rezultati  prvog kruga predsjedničkih izbora pokazuju perspektivu naše države u nekom narednom periodu, pogotovo nakon parlamentarnih izbora ukoliko budu 11.juna za kada ih je zakazao još uvijek aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

„Naravno, ja sam podržavao našeg predsjedničkog kandidata Andriju Mandića i moja želja je bila da on uđe u drugi krug, ali ne mogu da ne budem zadovoljan činjenicom da opada podrška Milu Đukanoviću i DPS-u, i perpektivom da u drugom krugu kandidat koji je prošao, gospodin Jakov Milatović ubjedljivo pobijedi čemu smo mi spremni da maksimalno doprinesemo kao Demokratski frOnt (DF) i Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ i naravno mi kao Koalicija „Za budućnost Nikšića“ na nivou naše opštine. Mislim da zaista se ne dovodi u pitanje pobjeda gospodina Milatovića u drugom krugu, a na nama je da toj pobjedi ključno doprinesemo jer se pokazalo u ovom prvom krugu izbora da će ti glasovi koje je dobio Mandić biti neophodni da bi se ta pobjeda i ostvarila“, rekao je Kovačević gostujući u jutarnjem programu RTNK.

Prvi krug predsjedničkih izbora, izvjesno je, smatra Kovačević, pokazuje i ishod predstojećih parlamentarnih izbora.

„Pokazuje se da „Za budućnost Crne Gore“, da je naš kandidat Andrija Mandić, i  Pokret „Evropa sad“ odnosno kandidat Jakov Milatović, imaju 50 odsto podrške što bi bilo dovoljno da i sami formiraju vlast u nekom narednom periodu sa gospodinom Aleksom Bečićem i  podrškom koju on ima. To je nekih 60 odsto. Tako da mislim da možemo da postignemo neku stabilnost za našu državu i da onda sa tom stabilnošću i sa jednom takvom širokom podrškom  ako budemo ujedinjeni, a treba da budemo, i bićemo u ovom drugom krugu i treba da budemo i u narednom periodu , možemo da sprovedemo sve one reforme koje smo planirali da sprovedemo poslije 30.avgusta. Smatram da zaista dolazi jedno bolje i ljepše vrijeme za Crnu Goru. Ona politička stabilnost koja nam je neophodna da bi ova država krenula naprijed i negdje i nama kao lokalnoj samoupravi odgovara da se ta politička stabilnost uspostavi i da imamo neku sigurnost jer ako smo sve ovo uspjeli da odradimo u ove dvije godine u periodu brojnih političkih turbulencija na državnom nivou, mislim da sa jednom stabilnom Vladom u budućnosti možemo da uradimo i mnogo više od ovoga“, naglasio je Kovačević.

Izvor:RTNK

Podijeli na:

Skip to content