Kovačević: Predstava “IzloŽene” biće izvedena u Nikšićkom pozorištu

Radio Titograd

11.04.2024, 20:05h

2 min

Kovačević je kazao da, uočavajući da je nastao problem u komunikaciji između Jelića i predstavnika nevladine organizacije koja je željela da promoviše određeni društveni problem kroz pozorišnu predstavu, žele da pomognu u toj situaciji koju, kako je rekao, mnogi koriste za druge svrhe.

– Uvažavajući trud Nezavisne teatarske scene Bunt da na način na koji misle da je dobar ukažu na različite oblike i forme diskriminacije i nasilja nad ženama, uz zahvalnost Jeliću što je kroz svoj stav pokrenuo javnu polemiku i omogućio da se svjetla javnosti snažnije upere ka ovom problemu, Opština Nikšić će omogućiti igranje predstave “IzloŽene” u Nikšićkom pozorištu i biti pokrovitelj tog događaja – naveo je Kovačević u objavi na Fejsbuku.

On je rekao da je javna polemika koja je nastala po ovom pitanju, bez obzira na različite stavove, korisna upravo za problem na koji se željelo ukazati.

– A sama predstava sada će dobiti publicitet koji možda ne bi imala da su se stvari drugačije odvijale – dodao je Kovačević.

On je istakao da iz različitosti treba izvlačiti ono što je korisno za čitavo društvo, bez međusobnog osuđivanja, sa željom da jedni druge malo bolje razumiju.

– Da bi se bolje razumjeli neophodan je dijalog. U to ime Opština Nikšić će osim igranja predstave u narednom periodu organizovati i niz tribina i okruglih stolova koje govore o problemima sa kojima se žene u našem društvu suočavaju a koji očigledno jednom velikom broju ljudi nisu vidljivi – poručio je Kovačević.

 

Umjetnički direktor Nikšićkog pozorišta Janko Jelić prethodno je odbio ponudu Nezavisne teatarske scene Bunt za izvođenja te predstave.

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” saopštilo je danas da prekida saradnju sa Nikšićkim pozorištem dok je Jelić umjetnički direktor tog teatra.

Takodje su se oglasili  iz Bunt scene

Bunt scena poručila Kovačeviću: “IzloŽene” u Nikšiću, ali tek nakon smjene Jelića

Reagovala je i Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović

Reagovanje potpredsjednice Skupštine Crne Gore, Zdenke Popović: Smatram da je Jelićeva reakcija izrazito neosjetljiva i neodgovorna

Autor:radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content