Kovačević: Diskriminisan sam po nacionalnoj osnovi

Radio Titograd

10.02.2023, 12:18h

< 1 min

Foto:CDM

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević nakon današnje sjednice Skupštine opštine (SO) grada kazao je da je predlog za njegovo razrešenje “propaganda i kampanja iz drugih izvora, a da u suštini kod inicijatora na lokalnom nivou i nije postojalo “nekih jakih tenzija”.

“Negdje milsim da je ovo naznaka kraja  DPS-a u Crnoj Gori, pogotovo zbog toga što sada idu i predsjednički izbori na kojima će oni definitivno izgubiti svaku polugu vlasti koju imaju u Crnoj Gori i zbog toga vlada nervoza u tim nekim krovnim strukturama njihove stranke pa onda na ovakve stvari primoraju svoje lokalne organizacije i odbornike. Mi nastavljamo putem razvoja Nikšića, tako da su naše kolege prihvatile taj princip i zaista nema potredbe da lokalni parlament raspravlja o ovim temama”, rekao je Koavčević.

On je istakao da je od dolaska na funkciju predsjednika Opštine  diskriminsan samo po nacionalnoj osnovi.

“Ovo je ugrožavanje prava naroda kome ja pripadam i naravno da se zbog toga što neko nas ugrožava neću nikome izvinjavati. Naprotiv, vrlo ću se usprotivi tome i ubuduće i naravno da nećemo ni da srpski narod ni bilo koji drugi narod u Nikšiću i u Crnoj Gori bude diskriminisan na ovakav način.Svako ima svoja prava koja mu po tm osnovu pripadaju, ima svoja građanska prava kao državljanin Crne Gore i kome god ta prava ubuduće budu uskraćena ja ću se tome oštro usprotiiti. A naravno i onda kada to rade meni”, kategoričan je bio Kovačević.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

Skip to content