KOPRIVICA NAKON KOLEGIJUMA : “Nema dogovora većine o pitanju Sudskog savjeta”

Radio Titograd

30.07.2022, 17:43h

< 1 min

Imao sam priliku da se, kao predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, upoznam sa veoma neodgovornim sadržajem razgovora i dijaloga koji je vođen na  kolegijumu kod predsjednice Skupštine Crne Gore, kazao je Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore. Kako je rekao nakon sjednice Kolegijuma, informisali su ga da ne postoji kvalifikovana većina za imenovanja u Sudskom savjetu, pogotovo jer ni aktuelna parlamentarna većina nema adekvatan dogovor u pogledu postizanja kvalifikovane većine.

“Što čini njihovu odgovornost posebno izraženom, imajući u vidu da je jedan od ključnih prioriteta proklamovanih javno prilikom formiranja 43. Vlade upravo bilo deblokada pravosuđa i pravosudna imenovanja, do čega nijesu uspjeli da dođu.  Ujedno, od mene šefovi klubova poslanika parlamentarne većine traže da sazovem sjednicu Odbora za politički sistem, iako su svjesni da nema dogovora o pravosudnim imenovanjima i to po principu “ako sjednica propadne, nikome ništa”.Mislim da to nije odgovoran pristup”, kazao je Koprivica.

Dakle, kako tvrdi, traže od njega da sazovem sjednicu s velikim izgledima da to propadne i da odbor ne ostvari svoju funkciju, niti Skupština da dođe do pravosudnih imenovanja.

“Što se mene lično tiče nikad nisam opstruirao bilo kakav proces, spreman sam da ispoštujem sve zahtjeve, nikakav problem neće biti da zakažem sjednicu, nikakva blokada neće doći. Sazvaću sjednicu, a oni neka na očigled cjelokupne crnogorske javnosti pogledaju u oči eminentnim i uglednim pravnicima, koje je Odbor saslušao i neka im objasne da su žrtve nepostizanja političkih dogovora ili žrtve zakulisnih radnji. Apelujem na sve još jednom da se postignu dogovori oko imenovanja, da se ulože dodatni napori”, naveo je Koprivica.

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

17.08.2022. u 23:27h

Titogradske vijesti, top2

17.08.2022. u 23:20h

Titogradske vijesti, top1

17.08.2022. u 23:03h

Titogradske vijesti, top2

17.08.2022. u 21:46h

Skip to content