Koprivica: Još jedan udarac kockarskoj mafiji; Krapović: Uspostavljanje državnog preuzeća imalo bi višestruki značaj za državu i društvo

Radio Titograd

04.03.2023, 14:36h

< 1 min

Izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću imaju cilj da naprave održiv model, kazali su poslanici Demokrata Momo Koprivica i Dragan Krapović na današnjoj pres konferenciji, nakon što su Prijedlog izmjena i dopuna zakona predali u skupštinsku proceduru.

“Država ima značajne gubitke, kako kroz gubitak prihoda tako i zbog radne snage. Prethodnu koncesiju obilježile su brojne kontroverzne. Uspostavljanje državnog preuzeća imao li višestruki značaj za državu i društvo”, kaže Krapović.

Kako ističe, to bi bio odličan izvor prihoda.

“Takođe, dobrinijelo bi većoj kontroli priređivanja igara na sreću i spriječilo zloupotrebe. Podigao bi se i stepen transparentnosti. Predloženo rješenje je i na liniji uspostavljanja prava potrošača”, dodaje Krapović.

Koprivica je kazao da je ovo još jedan zakonski projekat Demokrata koji je u interesu građana.

“Ovako stajemo na put pražnjenju državnog budžeta od strane favorita nekih političara”, ističe Koprivica i dodaje da je ovo “još jedan udarac kockarskoj mafiji”, navodi Koprivica.

Kockarska mafija je, kako kaže, godinama gazila propise i dobijala priviligije.

“Cilj nam je da djecu otrgnemo iz ruku kockarske mafije i organizovanih kriminalnih struktura. Da se napokon zavede red u privrednom poslovanju i da se napokon novac vrati u državni budžet”, kaže Koprivica.

Glavni cilj je, prema njegovim riječima, zaštita djece.

“Mnoge porodice su zavijene u crno, ali to zbog nekih političkih tema nije došlo do izražaja”, tvrdi Koprivica.

Koprivica je apelovao na nadležne državne organe da sprovedu novi Zakon o sprečavanju nelegalnog poslovanja koji će, kako je rekao, narednih dana stupiti na snagu.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

28.03.2023. u 15:49h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 15:25h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 12:42h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 12:35h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 12:32h

Skip to content