Koprivica: Dobra saradnja sa Milovićem, Spajić i PES odlučuju hoće li ostati ministar

Radio Titograd

26.02.2024, 08:33h

2 min

Foto:Vlada CG

 

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica je, na pitanje da li Andrej Milović treba da ostane ministar pravde nakon što je isključen iz Pokreta Evropa sad (PES) i da li ima njegovo povjerenje, rekao da o tome odlučuje premijer Milojko Spajić i ta stranka.

“Ministarstvo pravde je u dosadašnjem periodu bilo dosta produktivno, uprkos visokim političkim tenzijama”, rekao je Koprivica u Bojama jutra na TV Vijesti.

On je rekao da položaj Milovića ne zavisi od njegovog povjerenja.

Koprivica je, na pitanje da li bi Demokrate sarađivale sa partijom koju bi eventualno formirao predsjednik države i doskorašnji zamjenik predsjednika PES-a Jakov Milatović, ili ostaju posvećeni sporazumu sa Spajićem, rekao da imaju definisanu saradnju sa potpisnicima koalicionog sporazuma, “koji su naši jedini partneri”.

“Sve drugo je hipotetična situacija, o kojoj ne bih želio sad da govorim”, rekao je Koprivica.

Upitan da prokomentariše isključenje Milovića iz partije, kazao je da je to unutrašnje pitanje PES-a.

“To je partija sa kojom sarađujemo i imamo veoma dobre odnose, strateško partnerstvo”, dodao je on.

Koprivica je, na pitanje da li je isključenje Milovića za njega bilo iznenađenje, rekao da nije razmišljao o unutrašnjim pitanjima u PES-u.

“Javni interes da djeca idu u škole, a ne u kockarnice”

Koprivica je na čelu novoformiranog Koordinacionog tijela za zaštitu i unapređenje javnog interesa u oblasti priređivanja igara na sreću.

Kazao je da je potrebno zaštititi javni interes i da je potreban sveobuhvatan pristup tom pitanju.

“Javni interes je da djeca idu u škole, folklor, na treninge, u pozorište, a ne u kockarnice. Cilj je eliminisati da novac ide u džepove privilegovanih pojedinaca, a ne u državnom budžetu”, poručio je.

Rekao je da su goruća pitanja “udaljenost kockarskih objekata od škola”.

“Brojni su primjeri toga da se to ne poštuje. To je jedno od pitanja, a drugo su zaostali terminali za klađenje po kafanama”, dodao je, podsjetivši da je to zakonom zabranjeno.

Koprivica je istakao da su brojni primjeri da je priređivanje igara na sreću bilo lišeno plaćanja naknade prema državi, koja je zbog toga “gubila milione”.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

25.03.2024. u 20:43h

25.03.2024. u 20:43h

Skip to content