Koprivica Đurovićki: Za sto dana vlasti nije naučila proceduru izbora Ustavnog suda

Radio Titograd

02.09.2022, 18:04h

< 1 min

Poslanik Demokrata Momo Koprivica izrazio je danas žaljenje zbog neuspjeha predsjednice Skupštine Danijele Đurović da za sto dana vlasti savlada proceduru izbora članova Sudskopg savjeta što je rezultiralo blokadom izbora sudija Ustavnog suda.

Koprivica je reagovao na izjavu Đurović da da sa njim nije imala priliku da razgovara o Sudskom savjetu, ali da se nada da će i tu doći do rješenja.

“Žao mi je što gospođa Đurović poslije 100 neslavniih DPS dana vlasti nije savladala proceduru izbora članova Sudskog savjeta, te što je ista zaboravila da je zajedno sa GP URA blokirala izbor sudija Ustavnog suda”, naveo je poslanik Koprivica u reagovanju.

“Gospođo Đurović, postupak pred Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu po pitanju izbora članova Sudskog savjeta je zavšen”.

On je podsjetio da “kad su zajedno sa DPS glasali i vi i URA četiri identična kandidata, odbijajući dijalog i dogovor sa pobjednicima izbora”.

Koprivica je dodao da sve ovo ide u prilog pozivu Demokrata da gospođa Đurović svojom ostavkom raskine koalicioni aranžman SNP-a sa DPS-om i omogući primjenu danas potpisanog Sporazuma.

“Jedna fotelja ne smije biti prepreka da se izborna volja građana od 30. avgusta realizuje. Ukoliko gospođa Đurović isto ne učini, to će biti jasan znak da je SNP u vječnom zagrljaju sa DPS-om”, poručio je Koprivica.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Video hit dana,

21:51h

Titogradske vijesti, top1

07.12.2022. u 20:23h

Skip to content