Kontrolom saobraćaja pronašli četiri lovačka karabina u ilegalnom posjedu

Radio Titograd

05.05.2024, 17:51h

< 1 min

Foto:UP

 

Šavnička policija pronašla je juče, prilikom kontrole dva vozila, četiri lovačka karabina u ilegalnom posjedu, saopštila je Uprava policije.

Kako navode, službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” – Stanice policije Šavnik su juče, kontrolisali vozilo kotorskih registarskih oznaka kojim je upravljao G.B. (37) iz Kotora.

“Izvršenim pregledom ovog vozila policijski službenici su pronašli lovački karabin marke ‘Bergara’ sa 37 komada puščane bojeve municije u ilegalnom posjedu”, naveli su u saopštenju.

Lovački karabini Lovački karabini “Rossler Titan”, “Remington” i “Sako” (Foto: Uprava policije)

Takođe, daljom kontrolom saobraćaja, policija je u Šavniku kontrolisala i vozilo bjelopoljskih registarskih oznaka kojim je upravljao C.D. iz Budve (53), dok se na mjestu suvozača nalazilo lice M.M. (43) iz Podgorice.

“Kod C.D. pronađen je lovački karabin ‘Rossler Titan’ kao i lovački karabin marke ‘Remington’ sa 19 komada puščane bojeve municije, dok je kod lica M.M pronađen lovački karabin marke ‘Sako’ i 10 komada puščane bojeve municije u ilegalnom posjedu”, dodali su u saopštenju.

Sa događajima je, kako navode, upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je naložio preduzimanje daljih mjera i radnji, nakon čega su mu spisi predmeta dostavljeni na ocjenu i mišljenje.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ‘Zapad’, u svojoj zoni odgovornosti, u kontinuitetu preduzimaju progresivne i reaktivne mjere i radnje koje imaju za cilj stvaranje i održavanje povoljnog i stabilanog ambijenta za život građana”, zaključili su u saopštenju.

 

 

Izvor RTCG

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content