Kontrola protiv Duška Kneževića i Nenada Vujoševića odložena na neodređeno vrijeme

Radio Titograd

23.12.2021, 14:37h

2 min

Foto:Pobjeda

Advokatica Jovanović je prije izuzeća vanraspravnog vijeća zahtijevala da se ročište odloži po zahtjevu branioca prvooptuženog Duška Kneževića, advokata Nemanje Jolovića kojeg zastupa po zamjeničkom punomoćju a potom je kao razlog navela da optuženi Knežević nije imao dovoljno vremena da se upozna sa sadržajem optužnice. Međutim sutkinja Durotović nije uvažila ove razloge, nakon čega je advokatica Jovanović zatražila izuzeće vanraspravnog vijeća i predsjednika Višeg suda Borisa Savića. Sutkinja Durutović odbacila je dio zahtjeva za izuzeće Savića jer se on ranije samoinicijativno izuzeo iz svih predmeta koji se vide protiv Kneževića.

– Upravo zbog toga on ne može odlučivati o zahtjevu za izuzeće ovog vijeća zbog čega ćemo morati isti da proslijedimo Apelacionom sudu – kazala je Durutović i naložila da se spisi predmeta proslijede Apelacionom sudu i odloži ročiste na neodređeno vrijeme.

Specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević je 10. januara prošle godine podigla optužnicu na kojoj su se pored Kneževića i Vujoševića našli i bivši radnici Atlas banke Aleksandar Vilotijević, Srđan Pavićević i Olga Stanković.

Knežević se tereti da je bio na čelu kriminalne organizacije, Vujošević za članstvo u kriminalnoj organizaciji, dok se troje bivših bankarskih službenika tereti za pranje novca.

U optužnom aktu Specijalnog tužilaštva Vujošević je, po nalogu Kneževića, stupao u kontakt sa osobama u Specijalnom tužilaštvu koje su postupale u predmetima protiv njega i njemu bliskih osoba, kako bi dobio podatak iz aktuelnih istraga.

Za prikupljene informacije Vujošević je nagrađivan korišćenjem stana u Baru, vlasništva jedne od kompanija Kneževića ali i uslugama hotela Princes u Baru, takođe vlasništva odbjeglog biznismena.

U ovom slučaju Tužilaštvo među dokazima ima iskaze svjedoka, telefonske razgovore do kojih su došli mjerama tajnog nadzora, SMS poruke kao i iskaz svjedoka saradnika koji je podrobno objasnio od kada datira „poznanstvo“ Kneževića i sekretara VDT. O relacijama Kneževića i sekretara VDT svjedočilo je više osoba, a saradnja odbjeglog biznismena i državnog službenika počela još 2017. godine.

U ovim nelegalnim aktivnostima učestvovali su i bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić i šef za Opšte poslove u toj banci Vlatko Rašović, koji su u istrazi dobili statuse svjedoka saradnika i podrobno objasnili kako je u 2014. godini osam miliona eura koje je Knežević dobio, kako se kasnije utvrdilo, prevarnim radnjama od kompanije Kaspia properti iz Dubajia ubačeno u legalne tokove.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:55h

Sport, Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:43h

Sport, Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:29h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:21h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 22:45h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 22:19h

Skip to content