Konjević u posjeti Vazduhoplovstvu: Spremni da odgovore na izazove

Radio Titograd

29.07.2022, 09:25h

< 1 min

FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore spremno je da odgovori na zadatke i izazove, kako na one koji proističu iz obaveza u Crnoj Gori – unutar sistema odbrane i civilnih institucija, tako i prema saveznicama i partnerskim zemljama u inostranstvu, ocijenjeno je prilikom posjete Vazduhoplovstvu potpredsjednika Vlade i ministra odbrane Raška Konjevića i načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala Zorana Lazarevića.

– Opremljenost Vazduhoplovstva je sada na zadovoljavajućem nivou. Nabavka tri helikoptera Bell 412 značajno je unaprijedila sposobnosti cjelokupnog sistema odbrane, a prethodnih dana smo imali priliku da vidimo da su bili od krucijalnog značaja za gašenje požara, s obzirom na to da je od pet vazduhoplova, MUP bio u prilici da angažuje samo jedan avion- kazao je ministar Konjević.

On je pohvalio angažman pilota i tehničara koji su u julu, u svrhu gašenja požara na više lokacija u Crnoj Gori, imali više od 60 naleta.

– Činjenica da je Crna Gora već pet godina članica NATO-a od izuzetne je važnosti, kako za sigurnost i bezbjednost države, tako i za unapređenje sistema odbrane. Iskustvo koje smo stekli učešćem u raznim aktivnostima Alijanse učinilo nas je spremnijim i otpornijim na različite izazove-  kazao je ministar Konjević.

Dodatan benefit članstva u NATO-u Vojska će imati zbog obaveze da budžet za odbranu bude 2 odsto BDP-a, što će Crna Gora dostići već naredne godine.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

17.08.2022. u 23:27h

Titogradske vijesti, top2

17.08.2022. u 23:20h

Titogradske vijesti, top1

17.08.2022. u 23:03h

Titogradske vijesti, top2

17.08.2022. u 21:46h

Skip to content