Konjević generalni sekretar Crnogorske unije poslodavaca

Radio Titograd

06.11.2023, 12:43h

< 1 min

Foto:MO

Upravni odbor Crnogorske unije poslodavaca UO CUP izabrao je Raška Konjevića za Generalnog sekretara CUP-a, kao kandidata koji posjeduje referentno znanje iz privredne oblasti i ekonomske politike.

– Afirmacija socijalnog dijaloga, potreba da socijalni tripartizam postane osnova razvoja harmoničnog i prosperitetnog društva, njegova legalizacija kroz prihvatanje reprezentativnosti i snage CUP-a biće u fokusu aktivnosti koje su podržane na sjednici UO CUP-a, održane 3. 11. 2023. godine. Iskazano je i uvjerenje da će premijer Milojko Spajić održati predizborno obećanje i u fokus svojih aktivnosti imati partnersku saradnju sa privredom i poslodavcima u cilju realizacije nagomilanih ekonomskih i socijalnih problema- saopšteno je iz CUP-a.

Ističe se da su članovi UO iskazali zadovoljstvo dosadašnjim radom CUP-a, posebno sa činjenicom da je za kratak period izrastao u najsnažnije udruženje poslodavaca čiji članovi kao privredni subjekti kreiraju 60 odsto BDP-a Crne Gore, stvarajući promet veći od 3,5 milijarde eura.

– Na sjednici je konstatovano i da je prethodna Vlada, na žalost crnogorske privrede i društva, opstruirala proces legalizacije socijalnog dijaloga, zaustavljajući promjenu Pravilnika iz 2004. godine koji definiše postupak izbora i dokazivanja reprezentativnosti poslodavačkih organizacija. U cilju sprovođenja ambicioznih planova za 2024. godinu, koji će odgovoriti zahtjevima privrede za ekonomskim reformama, a u težnji da se stvori povoljniji poslovni ambijent, UO CUP-a je donio niz odluka i inicijativa sa kojima će upoznati Skupštinu CUP-a koja se planira održati krajem godine- naveli su iz CUP.

Novoj Vladi žele uspješan rad, a CUP ostaje otvoren da partnerstvo gradi na principijelnim osnovama socijalnog dijaloga, uvažavajući potrebe i probleme cjelokupnog društva i privrede.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:18h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:12h

Titogradske vijesti, top2,

12:04h

Titogradske vijesti, top1

04.12.2023. u 10:48h

Skip to content