Koncertom “Galije” obnavljaju muzičke manifestacije u SC Nikšić

Radio Titograd

04.04.2024, 06:05h

2 min

Foto: TO Nikšić

 

U Sportskom centru Nikšić 26. aprila održaće se koncert grupe „Galija“. Prodaja karata počela je danas na biletarnicama Nikšićkog pozorišta i Sportskog centra. Organizatori koncerta su Javne ustanove „Nikšićko pozorište“ i „Zahumlje“ , Turistička organizacija Nikšić i Sportski centar Nikšić, uz podršku Opštine i NVO „ FORS Montenegro“.

Poslije dužeg vremena SC Nikšić ponovo će biti mjesto okupljanja ljubitelja muzičkih manifestacija. 26. aprila u 20 sati održaće se koncert poznate grupe „Galija“. U ime organizatora dirketor TO Nikšić Mitar Barać kaže da se karte mogu kupiti na biltarnicama Nikšićkog pozorišta i Sportskog centra, svakog radnog dana i subotom od 12 do 20 sati. Omogućena je i online prodaja, putem sajta eticketing. Cijena karte u predprodaji je 10 eura, a od 22 aprila, 12 eura.

„Izuzetno zadovoljstvo što ćemo imati ovakav muzički hepening, poslije dužeg vremena, u Sportskom centru. Nadam se da će to biti jedna ustaljena praksa. Usaglasili smo se da za početak to bude Galija, kultni bend, koji dugo vremena nije nastupao u našem gradu, u punom sastavu. Pozivam sve sugrađane da kupe kartu i daju doprinos realizaciji ovog događaja“, rekao je Barać.

Obnavljanje muzičkih manifestacija u Sportskom centru podržalo je i Nikšićko pozorište. Direktor ustanove Radinko Krulanović kaže da kultura zahtjeva zajedničko djelovanje, bez čega nema ni dobrih rezultata.

„Očekujemo da ćemo sa ovom zajedničkom akcijom pokazati i sve ono što ovih godina i radimo, a to je da težimo ka tome da svi budemo oslobođeni, da budemo u tim pravim vrijednostima i da promovišemo prave vrijednosti“, rekao je Krulanović.

Prije Galije nastupiće dječiji hor Zahumlja, sa već prepoznatljivim rok repertarom. Direktor ustanove Miodrag Čizmović podsjetio je na višedecenijsko postojanje grupe Galija, uz čiji su bogat muzički opus sazrijevale brojne generacije.

„Njihovi albumi „ Prva plovidba“ , „ Druga plovidba“ ili „ Vječita plovidba“ sugerišu da je i sami život vječiti put ka traženju, prije svega slobode, ka traženju smisla, ka traženju ljubavi. I naravno put ka spoznaji i samospoznaji. Ova zajednička akcija sugeriše da je život bez zajednice greška, da zajedničkim snagama pokušavamo da otvorimo neke nove horizonte i da nađemo sebe u sebi“, poručio je Čizmović.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content