Konatar: Spajićeva Vlada se pod pritiskom konačno sjetila srazmjernih penzionera

Radio Titograd

10.05.2024, 17:36h

< 1 min

– Srazmjerni penzioneri u Crnoj Gori moraju imati pravo na povećanje minimalnih penzija, kao i svi ostali penzioneri, jer je to jedino pravedno rješenje. Zbog toga pozdravljam što se Spajićeva Vlada pod pritiskom javnosti konačno sjetila da 2025. godine usliši brojne apele za povećanje minimalne penzije na 450 eura i za korisnike srazmjernih penzija, koje prima preko 13 hiljada penzionera u Crnoj Gori, od čega se veliki broj njih nalazi u izuzetno nepovoljnom materijalnom položaju primajući penzije u iznosima od 60 do 150 eura”, kazao je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Konatar je naveo da su poslanici URE predlagali povećanje minimalne penzije za srazmjerne penzionere i u decembru 2023. godine, i u aprilu 2024. godine, a da je Skupština Crne Gore na samom kraju 2023. donijela Zaključak po kojem je obavezala Spajićevu Vladu da najkasnije do kraja marta 2024. predloži povećanje srazmjernih penzija, ali, kako kaže Konatar, sve to su Spajićeva Vlada i Mandićeva skupštinska većina odbili i nastavili bespotrebno da čine nepravdu prema srazmjernim penzionerima.

On dodaje da je sada očigledno da su višemjesečni pritisci da se ta nepravda ispravi sada urodili plodom čim Spajić najavljuje povećanje za početak 2025.

“Korisnici srazmjernih penzija će bez potrebe izgubiti cijelu godinu, jer će tek godinu dana kasnije u odnosu na sve ostale penzionere primiti povećane minimalne penzije, pod uslovom da Spajić ispoštuje dato obećanje. Međutim, najbitnije je da srazmjerni penzioneri prime uvećane minimalne penzije iako su to zaslužili i ranije”, zaključio je poslanik Konatar.

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content