Konatar: Spajić izbjegava duel sa Abazovićem u Skupštini

Radio Titograd

11.04.2024, 12:26h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Premijer Milojko Spajić ne dolazi u Skupštinu Crne Gore da bi izbjegao duel sa liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem, ocijenio je šef poslaničkog kluba te stranke Miloš Konatar.

Mediji su u srijedu objavili da je Spajić obavijestio predsjednika Skupštine Andriju Mandića da neće prisustvovati premijerskom satu 30. aprila, zbog ranije preuzetih međunarodnih obaveza.

Konatar je u saopštenju naveo da je, samo jedan dan nakon što je Abazović najavio da sa novim dokazima o zloupotrebama vlasti čeka Spajića na premijerskom satu 30. aprila, stigla informacija da Spajić ne dolazi u Skupštinu.

“Jasno je da Spajić ne dolazi u Skupštinu da bi izbjegao duel sa Abazovićem”, rekao je Konatar.

On je podsjetio da je Spajić informisao Mandića da je slobodan 5. i 30. aprila kako bi se u Skupštini održale sjednice posvećene premijerskom satu, zato što premijerski sat nije održan tokom marta, iako je to predviđeno poslovnikom.

“Očigledno je Milojko Spajić poslije poraza koje svaki put pretrpi u duelima sa Dritanom Abazovićem, naročito na posljednjem premijerskom satu koji je održan 5. aprila, odlučio da je za njega najbolje da uopšte ne dolazi u Skupštinu”, naveo je Konatar.

On je dodao da Spajić time pokazuje da ne razumije demokratiju, podjelu vlasti, ulogu Skupštine kao kontrolnog mehanizma Vlade i obaveze da građanima polaže račune – upravo u Skupštini, jer je tu i biran za premijera.

“Spajić može bježati od Skupštine i sučeljavanja sa Abazovićem, ali ne može pobjeći od istine i činjenica sa kojima će se suočiti prije ili kasnije u Skupštini ili van nje”, zaključio je Konatar.

 

 

Izvor:MINA

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content