Konaković poručio Vučiću: Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete

Radio Titograd

28.04.2024, 18:31h

< 1 min

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković u razgovoru za N1 najavio je kako će tražiti isplatu ratne štete od Srbije, kao i obnovu revizije presude protiv ove zemlje.

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne štete, kao i obnovu revizije presude protiv Srbije. Zaista ovakav Vučić i ovakva Srbija od nas ne zaslužuju ni trunku poštovanja”, poručio je šef  diplomatije BiH.

 

 

Za Vučića jedna važna poruka, on je napravio Dan D od ove rezolucije kao da će se njenim usvajanjem nešto promijeniti. To će biti civilizacijska poruka svima koji negiraju genocid da to prestanu raditi i da se sjećamo 11. jula.

Dakle, ništa se neće promijeniti, mi ćemo uložiti sve napore da istinu o Srebrenici promičemo na svakom mogućem mjestu. Ovakva Srbija zaslužuje naš prezir. Ne zaslužuje nikakvu ruku saradnje. Mi smo godinu odlazili, razgovarali, nudili dijalog, a dobili smo od njih moralni šamar u pokušaju da se rezolucija zaustavi.

Bez obzira na epilog glasanja o rezoluciji koja ne pravi pretpostavku, kako Vučić laže svjetsku javnost, za ratnu odštetu, ali pošto je on ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne štete, kao i obnovu revizije presude protiv Srbije. Zaista ovakav Vučić i ovakva Srbija od nas ne zaslužuju ni trunku poštovanja, zaključio je Konaković.

Izvor:N1

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

21.05.2024. u 07:30h

Titogradske vijesti, top2

21.05.2024. u 06:58h

Titogradske vijesti, top2

21.05.2024. u 06:17h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

21.05.2024. u 06:13h

Skip to content