Knežević: Targetiranje Jutarnjeg lista doživljavam veoma ozbiljno, konsultovaću pravni tim oko podizanja tužbe

Radio Titograd

30.05.2024, 11:04h

2 min

Foto:RTCG

 

Predsjednika Demokratske narodne partije Milana Kneževića obratio se javnosti povodom teksta u hrvatskom Jutarnjem listu pod naslovom: “Sprema li se hapšenje Đukanovića?“ koji su prenijeli gotovo svi relevantni crnogorski mediji a u kome je, kako kaže označen kao jedna od ključnih osoba koja po nalogu Aleksandra Vučića rukovodi akcijom hapšenja Mila Đukanovića.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Osim što pomenuti tekst obiluje neistinama,glupostima, zluradošću, tabloidnošću, ipak je njegova namjera opasnija i tendencioznija. A sve se dešava nakon saopštenog stava Predsjedništva DNP-a o suspenziji podrške vladi Milojka Spajića kroz ispostavljene zahtjeve među kojima je izglasavanje Rezolucije o genocidu Jasenovcu. U svom dosadašnjem političkom angažmanu sam jasno i beskompromisno saopštavao svoje stavove, vodio političke borbe, robijao zbog svojih uvjerenja, griješio u nekim situacijama, primao i zadavao udarce, mnogima nisam simpatičan, kod mnogih izazivam i agresiju, ali ono što je sigurno, svoje političke protivnike sam isključivo posmatrao kao “političke”i nikako drugačije. Među njih spada i Milo Đukanović, o čijoj politici i njenoj pogubnosti po Crnu Goru mislim sve najgore. Uostalom, to sam mu i u lice saopštavao pred čitavom crnogorskom javnošću. Ipak, bez obzira na moj stav o Milu Đukanoviću, sve i da imam, a nemam nikave institucionalne mehanizme, ne bih radio ono što su drugi radili meni. Nisam se oglašavao, niti euforisao,ni kad su uhapšeni moji progonitelji, jer nisam vaspitavan da uživam u tuđoj muci makar se radilo i o mojim dželatima. Vjerovatno je ovo pogrešan stav, jer bi revanšizam bio potpuno logičan nakon svega što sam preživio sa svojom porodicom, alibih onda u tom slučaju bio isti kao oni protiv kojih sam se borio.

Policija, tužilaštvo i sudovi treba da rade svoj posao bez zloupotreba, i da svakog, uključujući Mila Đukanovića i mene, u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore procesuiraju ako za to imaju osnov. Spektakle za javnost i ponižavanja ljudi nikad nisam podržavao, jer sam prošao kroz taj špalir nekoliko puta, a nekima je i to malo bilo, pa sumi hapsili majku i brata kako bi izazvali moju reakciju. Zato ovo targetiranje Jutarnjeg lista doživljavam veoma ozbiljno jer ono ima za cilj da doprinese daljem podizanju tenzija i vrlo mogućim građanskim sukobima u Crnoj Gori. Ni jedna funkcija, ni jedan mehanizam moći, nije vrijedan jedne suze, a kamoli kapi nečije krvi.

Zbog toga ću se narednih dana konsultovati sa svojim pravnim timom oko podnošenja tužbe protiv Jutarnjeg lista, jer njihova objava ima za cilj da izazove nemire i građanske sukobe u Crnoj Gori. I neka niko ne pomišlja da naše unutrašnje političke antagonizme može iskoristiti da ugrozi mir koji smo uspjeli sačuvati i u mnogo težim vremenima.

 

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 12:52h

Skip to content