Knežević: Očekujemo da će i NSD i SNP otkazati podršku Vladi ako se ne izglasa rezolucija o Jasenovcu

Radio Titograd

01.06.2024, 23:17h

2 min

Foto:RTCG

 

Ukoliko se ne izglasa Rezolucija o genocidu u Jasenovcu automatski otkazujemo podršku Vladi, a očekujemo da to urade i Nova srpska demokratija (NSD) i Socijalistička narodna partija (SNP), poručio je lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

On je gostujući na Prvoj Televiziji rekao da u toj partiji ne vide razlog zašto se ta rezolucija ne bi izglasala.

“Mi samo očekujemo ono što je Milojko Spajić obećao i da ispoštuje ono što je kazao. Nemam dileme da će NSD i SNP glasati za Rezoluciju o Jasenovcu, vjerujem da će i Demokrate to uraditi, a to očekujemo i od PES-a”, kazao je Knežević.

On je rekao da je prvi dio rekonstrukcije Vlade bio najavljen za april, a da se nakon toga „odjednom pojavio IBAR“.

“U međuvremenu desila nam se po treći put Rezolucija o Srebrenici. I sad imamo krizu da je svako skoro i zaboravio na IBAR već se raspravlja je li trebalo izglasavati Rezoluciju po treći put, koja je korist Crne Gore od toga, je li došlo do pomirenja u regionu… Imamo situaciju da je predsjedništvo DNP-a odmah nakon izglasavanja Rezolucije i glasanja Crne Gore za Rezoluciju o Srebrenici suspendovala podšrku Spajićevoj Vladi a preduslov za podršku je da se najkasnije do kraja juna izglasa Rezolucija o genocidu u Jasenovcu”, kazao je Knežević.

Kaže da će otvoriti pregovore sa premijerom Milojkomo Spajićem ukoliko se rezolucija izglasa.

“Zahtjevi su poznati crnogorskoj javnosti. To je normiranje sprskoj jezika kao službenog, potpisivanje sporazuma o dvojnom državljanstvu sa Srbijom. Želimo da vidimo Evropa sad 2 u jasnim vremenskim okvirima, insistirali smo i da trobojka bude narodna zastava i tražili da nema zastarijevanja krivičnih djela koja se tiču organizovanog kriminala i korupcije – naveo je Knežević.

Dodao je da je Spajić tražio prihvatljiviju verziju Rezolucije o Jasenovcu, te da su se saglasili.

“Ali to ne znači da nećemo amandmanski djelovati. Crna Gora se polako vraća sebi i ne postoji ni jedan razlog da se ove inicijative ne razmotre, naročito jer su to bile platforme koalicije ZBCG”, istakao je Knežević.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

Skip to content