Knežević na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu

Radio Titograd

23.03.2023, 10:43h

2 min

Foto:RTCG

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević koji je sinoć uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije, biće saslušan tokom dana u Spacijalnom državnom tužilaštvu.

Knežević je uhapšen juče u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja. U pitanju je nastavak velike operacije SPO-a i SDT-a u kojoj su do sada uhapšeni bivši i sadašnji službenici policije, ali i biznismeni, Goran Stojanović, Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Mileta Ojdanić i Tihomir Adžić

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Kneževića su uhapsili po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić potvrdio je juče informaciju o hapšenju.

“U nastavku akcije koju Specijalno policijsko odjeljenje preduzima po nalogu i zajedno sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a na osnovu višemjesečnog planiranog i koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – Europol, danas je lišen slobode vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala, D.K.,zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela”, rekao je Radonjić.

Specijalno državno tužilaštvo će, kako je rekao, o daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost.

“A posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinsoti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi”, kazao je Radonjić.

Dejan Knežević je dugogodišnji službenik i funkcioner Uprave policije. Ranije je rukovodio Odsjekom za borbu protiv krijumčarenja droga. Pomoćnik direktora Uprave policije za organizovani kriminal postao je početkom marta 2021. godine. Mandat na toj funkciji produžen mu je prije nekoliko sedmica.

U međuvremenu, tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je optužnicu protiv devetočlane grupe koja još nije pravosnažna, među kojima su pripadnici MUP-a i BIA, kojoj se na teret stavlja krijumčarenje velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Kao vođa ove grupe tereti se crnogorski policajac Ljubo Milović.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Magazin, top2

01.06.2023. u 17:28h

Titogradske vijesti, top1

01.06.2023. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:44h

Skip to content