Knežević: Izbor Željke Jovović za predsjednicu Osnovnog suda pokazatelj da DPS nikad nije napuštao pozicije odlučivanja

Radio Titograd

31.05.2024, 13:00h

2 min

Oduka Sudskog savjeta da većinom glasova ponovo izabre Željku Jovović za predsjednicu Osnovnog suda u Podgorici predstavlja najbolji pokazatelj da DPS nikad nije ni odlazio sa pozicija odlučivanja, i da duh Vesne Medenice lebdi crnogorskim pravosudjem kao biblijska kletva. To je saopštio poslanik DNP Milan Knežević.

– Jedna od glavnih heroina prepiski sa Vesnom Medenicom, osoba koja se „proslavila“ presudom poslanicima DF – a u kojoj je hodnik Skupštine proglasila za javno mjesto, i za to avanzovala poziciju predsjednice Osnovnog suda, da je ovo pravna država trebalo bi da bude u sudskom postupku kao optužena, a ne da je reizabira Sudski savjet – naveo je Knežević u saopštenju.

Knežević kaže i da je čitava crnogorska javnost imala priliku da pročita kako Željka Jovović bespogovorno izvršava naloge Vesne Medenice, ukida i određuje pritvore i kućne pritvore, izvještava je o pojedinim predmetima, zajedno proslavljaju presudu poslanicima DF -a, ali to je izgleda sramnoj većini u Sudskom savjetu bila preporuka i razlog više da glasa Željku Jovović.

-Posebno je važno napomenuti da je sudija Rade Ćetković koji se takodje spominje u prepiskama Vesne Medenice i Željke Jovović kao jedan od najservilnijih i najposlušnijih u sprovođenju Medeničinih i Jovovićkinih naloga, kao član Sudskog savjeta glasao za svoju šeficu. Umjesto da se izuzme, sudija Ćetković je bio najagilniji i najagresivniji u lobiranju za Željku Jovović, i tako još jednom potvrdio da je njegov izbor za člana Sudskog savjeta pravosudna tragedija u više činova – navodi Knežević.

A pošto su nam usta puna IBAR – a i straha kako će reagovati EU i EK, kazao je, želim podsjetiti da je jedno od mjerila i praćenje reformi u crnogroskom pravosudju.

-Vjerujem da će EK biti oduševljena kad bude dobila informaciju da je desna ruka Vesne Medenice reizabrana za predsjednicu Osnovnog suda, i da ćemo dobiti žuti štrik i pohvale na svim jezicima EU zato što je većina u Sudskom savjetu i dalje pod kontrolom Vesne Medenice. Naravno, svi ovi dušebrižni IBAR – ovci koji nam prijete Hrvatskom zbog Rezolucije o Jasenovcu, neće se oglasiti zbog krimnalnog čina izbora Željke Jovović, jer njih vladavina prava interesuje samo kad se oni nađu na optiuženičkoj klupi. Ili da parafraziram Njegoša: „O kukavno sudstvo ugašeno, zla nadživjeh tvoja svekolika, a i još ću dok je Sudskoga savjeta – saopštio je Knežević.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 18:35h

Titogradske vijesti, top1, Uncategorized

23.06.2024. u 17:52h

Sport, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 17:13h

Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 16:48h

Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 15:21h

Skip to content