Kijev: Stanje na istočnom frontu pogoršano; SAD: Trenutna situacija odgovara Putinu

Radio Titograd

03.05.2024, 07:15h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Na istoku Ukrajine traju žestoke borbe. Kijev navodi da se stanje na frontu pogoršava, iako su odbrambene linije i dalje čvrste, dok Moskva tvrdi da ostvaruje napredak u pravcima Avdejevke, Očeretina i Časovog Jara. Mnogo dalje od fronta, šefica bezbjednosnih službi SAD poručuje da razvoj situacije na domaćem i međunarodnom planu ide u korist ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Nastavljaju se žestoke borbe

Nastavljaju se žestoke borbe na istoku i sjeveroistoku Ukrajine – dvije osobe su poginule u Donjeckom i Harkovskom regionu, dok je najmanje šestoro dece povrijjeđeno u udarima ruskih trupa tokom prethodnog dana.

Portparol ukrajinske strateške komande Istok Nazar Vološin upozorio je da se situacija na frontu u istočnoj Ukrajini pogoršava, premda ukrajinske snage “i dalje čvrsto drže” odbrambene linije protiv, kako je naveo, bolje opremljenog neprijatelja.

Moskva je svoje trupe skoncetrisala u Donjeckom regionu gdje su, kako je saopšteno, ostvarili napredak u pravcu kod Avdejvke i sela Očeretin, i opkoljen – sa obje strane – strateški važan grad Časov Jar.

Daleko od borbi, direktorka Nacionalne obavještajne službe Sjedinjenih Država Avril Hejns ocijenila je da se rat u Ukrajini neće uskoro završiti, te da razvoj situacije na domaćem i međunarodnom planu ide u korist ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Oglasili su se i iz NATO-a, duboko zabrinuti zbog pojačanih hibridnih napada Rusije na teritoriji zemalja Alijanse koji predstavljaju prijetnju bezbjednosti. Ipak, NATO je uz osudu Kremlju naglasio da ovakve akcije neće odvratiti članice Alijanse da nastave da podržavaju Ukrajinu.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content