Kijev: Šest ruskih brodova u Crnom moru; Lukašenko: Bjelorusija i Rusija ne žele rat

Radio Titograd

28.01.2024, 07:40h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Moskva je saopštila da je ponovo napadnut region Belgoroda, a da je protivvazdušna odbrana uništila je ukrajinski projektil “uragan”. Mornarica Ukrajine saopštila je da se u Crnom moru nalazi šest ruskih brodova sa četiri nosača krstarećih raketa “kalibar”. Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko poručio je da ni Bjelorusija ni Rusija ne traže nikakav rat, već pozivaju na miran dijalog.

Nastavljaju se borbe na ukrajinskom frontu, i napadi na ruski Belgorod

Nastavljaju se borbe na ukrajinskom frontu, ali i napadi na ruski region Belgorod. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su protivvazdušne snage uništile ukrajinski projektil “uragan” iznad tog regiona.

Ruske snage su pogodile ukrajinski sistem protivvazdušne odbrane S-300 u Čerkaskoj oblasti, a kod Artemske zarobile oklopni transporter NATO-a.

Sa 12 dronova kamikaza i artiljerijom, ruska vojska je napala Nikopoljsku i Dnjepropetrovsku oblast.

Što se tiče ukrajinskih dejstava graničari su s ofanzivnom gardijskom brigadom “Čelična granica“ uništili jurišnim dronovima rusku osmatračnicu i opremu u oblasti Harkova.

Ukrajinska mornarica je saopštila da se u Crnom moru nalazi šest ruskih brodova nosača krstarećih raketa “kalibar”. Dodaje se da se u Azovskom moru nalazi jedan, a u Sredozemnom dva broda i jedan nosač krstarećih raketa “kalibr”.

Vladimir Putin je poručio da će Rusija učiniti sve da zaustavi i potpuno iskorijeni nacizam, a da su njegovi sljedbenici osuđeni na propast.

Ni Bjelorusija ni Rusija ne traže nikakav rat, već pozivaju na miran dijalog zasnovan na poštovanju istorijskog sjećanja i istine o ratu, poručio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u Sankt Peterburgu, povodom 80. godišnjice oslobođenja Lenjingrada od nacističke opsade tokom Drugog svjetskog rata.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 15:01h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 14:59h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 13:56h

Titogradske vijesti, top2,

13:52h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Skip to content