Kijev: Problemi sa strujom zbog raketiranja područja kod elektrane; U Rusiji vježbe za odbijanje nuklearnog napada

Radio Titograd

26.10.2023, 07:13h

2 min

Foto:Guliver

Kijev saopštio da je u ruskom granatiranju područja kod nuklearne elektrane Hmeljnicki povrijeđeno 20 osoba i da su neki gradovi ostali bez struje. Moskva optužuje Kijev za napad na Belgorodsku oblast na koju je, tvrde, ispaljeno 180 projektila. U Rusiji testirano izvođenje intenzivnog nuklearnog napada – kao odgovor na nuklearni napad protivnika.

Jučerašnji dan rata u Ukrajini obilježilo je rusko granatiranje područja kod nuklearne elektrane Hmeljnicki. Kako su saopštile ukrajinske vlasti, u tom napadu je 20 osoba povrijeđeno, a dva grada ostala su bez struje zbog oštećenih dalekovoda.

Takođe, lokalne vlasti tvrde da su ruske snage za 24 sata izvele 35 vazdušnih napada na Hersonsku oblast. U jednom od njih je, kako navode, pogođena kuća u stambenom dijelu Berislava, pri čemu je poginuo 42-godišnji muškarac.

Ranije ove nedjelje, lokalne vlasti donijele su odluku o obaveznoj evakuaciji porodica sa djecom iz tri okruga Hersonske oblasti zbog bombaških napada koji su u toku. Vlasti su saopštile da 802 djece i njihove porodice iz 23 naselja moraju biti evakuisane.

S druge strane, lokalne vlasti Belgorodske oblasti optužile su Ukrajinu za napad, navodeći da je na tu oblast ispaljeno 180 projektila za 24 sata.

Najviše je, kako navodi gubernator Vjačeslav Gladkov, pogođeno selo Krasni Hutor, gdje je, tvrdi, ispaljeno i desetak hitaca iz snajperske puške.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je uništilo dvije rakete “atakams” i drugo oružje američke proizvodnje, kao i dva ukrajinska lovca i jedan jurišni avion.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu obišao je položaje ruskih snaga na južnodonjeckom pravcu, kako bi utvrdio nivo spremnosti za delovanje u zimskom periodu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U međuvremenu, u Rusiji su održane vježbe ruskih strateških snaga za obuzdavanje, pod komandom predsjednika Vladimira Putina.

Iz Kremlja je saopšteno da je uspešno testirano izvođenje intenzivnog nuklearnog napada kao odgovor na nuklearni napad protivnika sa kopna, mora i iz vazduha.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

04.12.2023. u 10:48h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:38h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:24h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:19h

Skip to content