Kijev: Poginuo komandant Crnomorske flote; Moskva uputila protest Bugarskoj zbog protjerivanja ruskih sveštenika

Radio Titograd

26.09.2023, 07:00h

< 1 min

Foto:Guliver

Ukrajina tvrdi da je u napadu na Sevastopolj poginuo komandant ruske Crnomorske flote Viktor Sokolov. Moskva je uputila protest Bugarskoj zbog protjerivanja ruskih sveštenika. Bivši ukrajinski nacista dobio ovacije kanadskog parlamenta tokom posjete Zelenskog, uslijedilo je izvinjenje predsjednika kanadskog Donjeg doma Entonija Rota. Poljski predsjednik Andžej Duda izjavio je da bi Poljska mogla da obezbijedi Ukrajini starije oružje iz svog arsenala nakon što ga zamijeni za moderno.

Kijev je saopštio da su ruske snage tokom jučerašnjeg dana, napale Odesku oblast dronovima “šahid” i raketama “oniks” i “kalibar”, te da je oštećena lučka infrastruktura. Tvrdi da ukrajinske snage bilježe uspjeh na frontu, te da je u napadu na Sevastopolj poginuo komandant ruske Crnomorske flote Viktor Sokolov.

S druge strane, Moskva navodi da su ruske snage oborile sedam dronova iznad Belgorodske oblasti, kao i da su u napadu ukrajinskih dronova na Kursk oštećena domaćinstva i administrativne zgrade. Reagovala je i uputila protest Bugarskoj zbog protjerivanja ruskih sveštenika.

U međuvremenu je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio da su u Ukrajinu stigli američki borbeni tenkovi “abrams”.

Bivši ukrajinski nacista dobio ovacije kanadskog parlamenta tokom posjete Zelenskog, uslijedilo je izvinjenje predsjednika kanadskog Donjeg doma Entonija Rota.

Mađarska je saopštila da neće podržati Ukrajinu na međunarodnom nivou sve dok Kijev ne povrati prava mađarskoj manjini na svojoj teritoriji, a Andžej Duda izjavio je da bi Poljska mogla da obezbijedi Ukrajini starije oružje iz svog arsenala nakon što ga zamijeni za moderno.

Istražno tijelo UN optužuje Rusiju za mučenja zarobljenika.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 19:18h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 16:16h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 14:06h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Skip to content