Kijev: Nećemo komentarisati kretanje svojih snaga; Moskva tvrdi da je uništila ukrajinski “mig-29”

Radio Titograd

28.04.2024, 07:53h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Ruski napad na energetski sektor Ukrajine ciljao gasna postrojenja važna za snabdijevanje EU, tvrdi Volodimir Zelenski. Ruske trupe napale aerodrom u Ukrajini pri čemu su uništile lovca “mig-29”, saopštava Moskva. Oružane snage Ukrajine navode da neće sakriti tenkove “abrams”, ali ni izvještavati o kretanju vojske.

Moskva: PVO oborila 17 ukrajinskih dronova

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su tokom noći 17 ukrajinskih bespilotnih letjelica iznad Brjanske, Kurske, Belgorodske i Kaluške oblasti, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

U saopštenju se precizira da su dežurni sistemi PVO “uništili i presreli” devet dronova iznad Brjanske oblasti, tri iznad teritorije Kurske oblasti, dva nad Belgorodskom i tri nad Kaluškom oblasti, prenosi RIA Novosti.

Nastavljene borbe

Ruske snage su tokom prethodne nedelje izvele 35 visoko preciznih udara na energetske objekte i vojno-industrijske komplekse Ukrajine, saopštava Ministarstvo odbrane Rusije.

Kijev navodi da su napadi Moskve ciljali postrojenja važna za snabdijevanje Evropske unije.

Ukrajinski dronovi izvršili su udar na rafinerije nafte Ilski i Slavjansk u ruskom Krasnodarskom kraju, izazvavši požare na objektima, piše Rojters. Rafinerija u Krasondarskoj oblasti djelimično obustavlja rad.

Rusija je poslala još vojnika u Očeretine u istočnoj Ukrajini kako bi pojačala ofanzivu, ali kijevske snage uglavnom drže selo, saopštava ukrajinska vojska.

Trenutno nema osnova za mirovne pregovore između Rusije i Ukrajine zbog formalnog odbijanja Kijeva da pregovara sa Moskvom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Moskva može da odgovori na bilo kakvu američku konfiskaciju deviznih rezervi Rusije zamrznutih na Zapadu, navodi visoki bezbjednosni zvaničnik Dmitrij Medvedev.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content