Kijev: Najmanje tri osobe ranjene u ruskom napadu na Odesu; Rusi testirali novi izviđački sistem u ratnoj zoni

Radio Titograd

14.08.2023, 07:08h

2 min

Foto:Guliver

Novi ruski napad na lučki grad Odesu, stradale su tri osobe, tvrdi Kijev. Kompanija “Kalašnjikov” je objavila da je u ratnoj zoni uspješno isprobala novi izviđački sistem i da će ga ponuditi na upotrebu ruskoj državi.

Najmanje tri osobe ranjene su u noćašnjem napadu na ukrajinski lučki grad Odesu, saopštio je načelnik ukrajinskog crnomorskog regiona Oleh Kiper.

”Kao rezultat neprijateljskog napada na Odesu, izbilo je nekoliko požara, izazvanih djelovima rakete koji su padali. Prozore na zgradama razbila je silina eksplozije”, napiso je Kiper na svom nalogu na Telegramu.

Odesa je najveća ukrajinska luka i pomorska baza i više puta bila je meta ruskih napada dronovima i granatirana, od kako je Rusija napustila sporazum o izvozu žitarica Crnim morem.

Ruski ratni brod ispalio je hice upozorenja na teretni brod u Crnom moru koji je plovio ka ukrajinskoj luci. Ovo je prvi put da je Rusija pucala na trgovački brod izvan Ukrajine od kada je prošlog mjeseca napustila dogovor o žitu uz posredovanje UN.

Sedmoro ljudi, uključujući cijelu četvoročlanu porodicu, ubijeno je u ruskim napadima na Hersonsku oblast. U artiljerijskom granatiranju u Širokoj Balki ubijeni su muž, žena i njihovo dvoje djece, beba stara 20 dana i dječak star 12 godina.

Tri civila su povrijeđena u regionu Kurska od granata koje su stigle iz pravca ukrajinske granice, rekao je guverner Roman Starovoit.

Djelovi Ukrajine bili su u stanju pripravnosti, nakon što je proglašena vazdušna opasnost za osam regiona širom istočnog dijela zemlje.

Jurij Malaško, načelnik ugrajinske regionalne vojne administracije Zaporožja, upozorio je stanovnike na vazdušnu prijetnju u gradu Zaporožju i okolini.

Vlasti na Krimu nakratko su obustavile saobraćaj preko mosta koji spaja Krim sa Rusijom ali razlozi za to nisu navedeni.

Ukrajina je sada zemlja sa najviše mina na svijetu, rekao je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov, navodeći da su ukrajinski demineri na pojedinim mjestima deaktivirali i do pet mina po kvadratnom metru.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:42h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 14:06h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 12:44h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

22.09.2023. u 11:45h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 11:40h

29.08.2023. u 12:58h

29.08.2023. u 12:58h

Skip to content