“Kavčanima” blokirali imovinu

Radio Titograd

06.03.2018, 00:00h

2 min

Imovina grupe, označene kao „kavački klan“, blokirana je do daljnjeg, odnosno do okončanja istrage protiv 15 članova – potvrđeno je iz izvora bliskih istrazi. Kako je pojašnjeno stavljena je zabrana na prodaju imovine dok se ne ispita porijeklo novca kojim je kupljena imovina.

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv Slobodana Kašćelana i još četrnaest osoba iz kavačkog klana. Istražitelji provjeravaju kompletnu finansijsku dokumentaciju kako bi utvrdili činjenice o pokretnoj i nepokretnoj imovini osoba koje su pod istragom.

Predmet provjera su nekretnine, vozila, plovila, firme, ali se detaljno analiziraju uplate na bankovnim računima fizičkih i pravnih lica kao i hartije od vrijednosti. Finansijska istraga protiv „kavačke“ grupe vodi se uporedo sa krivičnim postupkom koji je u toku pred Višim sudom protiv 15 osoba iz tog klana koje su, prema osnovanim sumnjama istražitelja, počinile više krivičnih djela – zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

Prema optužnici, na čelu organizacije je Slobodan Kašćelan, koji je 12. septembra pretprošle godine izbjegao hapšenje.

Osim Kašćelana, u bjekstvu su i njegovi saradnici – Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar i Igor Аurišić i Davor Prelević.

Policija je tada uspjela da uhapsi Kotorane Gorana Ljubatovića, Nikolu i Igora Andrića, Tripa Moškova, Stefana Brnovića, Aleksandru Bogdanović i Podgoričanina Аerđa Camaja. Tada su uhapšeni i policijski inspektor Zlatko Samardžić i Ilija Dedović.

Njihova imena su se kasnije našla na optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića jer su, neposredno prije podizanja optužnog akta, potpisali nagodbu sa Tužilaštvom. Međutim, nagodba sa tužilaštvom je krajem marta odbijena odlukom predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića, pa su Samardžič i Dedović sada pod teretom optužbe.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

10:43h

Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 08:46h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 08:42h

Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 08:37h

Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 08:32h

Skip to content