Kaluđerović: DPS-u smeta trobojka, jer je simbol slobode i jednakosti

Radio Titograd

17.01.2024, 16:39h

< 1 min

– Najava DPS-a da će inicirati smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, zbog trobojke u njegovom kabinetu, predstavlja nastavak politike lutanja te stranke – saopštila je poslanica SNP-a Slađana Kaluđerović.

Ona navodi u saopštenju da je zlonamjerno tvrditi da trobojka negira državnost Crne Gore već je upravo suprotno – “predstavlja jedan od istorijskih simbola Crne Gore, koji je duboko utemeljen u našoj tradiciji”.

Kaže da je to potvrđivao i DPS “pa je tako trobojka krasila kabinet Mila Đukanovića tokom njegovog prvog predsjedničkog mandata, dok je sam Đukanović izjavio da je trobojka za DPS prihvatljiva”.

Takođe, kako tvrdi Kaluđerović, bivši premijer Igor Lukšić, koji je bio i potpredsjednik DPS-a, predlagao je vraćanje trobojke kao predsjedničke zastave.

I nije slučajno, kako dodaje, “što DPS-u smeta trobojka, jer ona označava – slobodu, jednakost i bratstvo, a upravo je DPS simbol neslobode, nejednakosti i podjela u Crnoj Gori”.

“Smatramo da je najavljena inicijativa DPS-a za smjenu predsjednika Skupštine još jedan politikantski čin u cilju skretanja pažnje javnosti sa suštinskih problema, prije svega borbe protiv kriminalnih klanova, čije se zastave, upravo zahvaljujući DPS-u, vijore širom Crne Gore”, saopštila je Kaluđerović.

Podijeli na:

Video hit dana,

22:53h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 22:22h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Skip to content