Kakav savez prave SDP, SD i LP: Na duže je staze, u njemu neće biti samo partije

Radio Titograd

25.04.2024, 08:52h

< 1 min

Foto:PA

 

Najava novog saveza na crnogorskoj političkoj sceni, koja je aktuelna već nekoliko sedmica, narednih će dana biti konkretizovana.

Građanski ‘pakt’ Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata i Liberalne partije, koji će biti još širi angažmanom srodnih organizacija i pojedinaca, prvi će put nastupiti zajedno na predstojećim lokalnim izborima u Budvi 26. maja.

Znajući raspodjelu snaga u tom gradu, čini se kako će njihov inauguralni nastup biti više ‘zagrijavanje’ za izbore koji slijede – prije svega za one u Kotoru, gdje sve tri partije imaju jako aktivne opštinske odbore.

Kako je Portalu Analitika nezvanično saopšteno iz jedne od partija, njihov savez neće biti samo koalicija srodnih političkih subjekata, već će težiti znatno širem objedinjavanju snaga koje su na građanskom i evropskom fonu. Vjeruju kako prostor za jačanje tako koncipiranog pokreta postoji.

Računaju, tako, na slobodne pojedince, akademske radnike, lokalne grupe i organizacije, a vjeruju da će biračima – bilo na lokalnom ili državnom nivou – ponuditi nešto što je novo, uz platformu kojom će se na moderan način suprotstaviti destruktivnim procesima u crnogorskoj politici.

Podsjetimo, pomenute stranke već raspolažu brojnim mandatima u lokalnim parlamentima širom države, neke od njih imaju i čelnike opština, poput Cetinja i Plava, a što se državnog nivoa tiče – u Skupštini su zastupljene Socijaldemokrate.

 

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

30.05.2024. u 19:32h

30.05.2024. u 19:32h

Skip to content