Kabinet Milatovića priznao propust: Zaboravili da obavijeste obezbjeđenje da se obaveza odlaganja telefona ne odnosi na novinare tokom pres konferencija

Radio Titograd

06.09.2023, 11:10h

< 1 min

Foto:CDM

Iz Kabineta predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, reagovali su na tekstove objavljene na portalu CdM, a koji je objavio da je novinarima zabranjeno da unesu mobilne telefone na pres konferencije u zgradu Predsjednika. Iz kabineta Milatovića priznali su da je propust napravljen od strane Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, jer obezbjeđenje zgrade nije bilo obaviješteno da se bezbjednosni protokoli, koji nalažu da gosti odlože telefone na za to predviđenom mjestu, ne odnose na novinare tokom pres konferencija.

Saopštenje kabineta Milatovića prenosimo integralno:

“Predstavnici medijskih kuća u Crnoj Gori pozvani su u subotu, 02.09.2023. godine na pres konferenciju u zgradi Predsjednika Crne Gore povodom posjete delegacije Kongresa Sjedinjenih Američkih Država predvođene kongresmenom Majkom Tarnerom.

Zgrada Predsjednika Crne Gore je štićeni objekat koji, kao i svi ostali objekti takvog tipa, podliježe određenim bezbjednosnim protokolima među kojima je i obaveza gostiju da ostave telefone na za to predviđenom mjestu tokom boravka u njoj.

Propustom Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, obezbjeđenje zgrade nije bilo obaviješteno da se na novinare ta obaveza ne odnosi tokom pres konferencija.

Sa novinarima portala CDM u direktnom razgovoru propust je objašnjen i saopšteno da će ubuduće praksa prilikom pres konferencija biti uobičajena, da bi pomenuti medij, tri dana nakon događaja odlučio da objavi tendenciozan tekst kojim problematizuje tehničku grešku kao stav Predsjednika Crne Gore.

Iz dosadašnjih aktivnosti predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića vjerujemo da je više nego jasan njegov transparentan odnos prema medijima i otvorenost za kritiku, što se ubuduće neće mijenjati.”

Portal CdM ukazuje da je zvanična pitanja Kabinetu predsjednika Crne Gore poslao u subotu, ali da do dana objavljivanja teksta odgovor nijesmo dobili.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:42h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 14:06h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 12:44h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

22.09.2023. u 11:45h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 11:40h

Skip to content