Jovović: Detektor za metal postavljen 2005. ali nikada nije bio u funkciji

Radio Titograd

03.03.2023, 20:28h

2 min

Predsjednica Osnovnog suda Željka Jovović kazala je za Televiziju Crne Gore da je detektor za metal u zgradi suda postavljen 2005. godine, ali da nikada nije stavljen u funkciju jer, kako je kazala nije odgovarao. Istakla je da je sreća što Mladen Bulatović, koji je danas aktivirao bombu i poginuo, nije stigao do obezbjeđenja, jer bi, kako je rekla, obezbjeđenje poginulo.

“Mi ukazujemo, pišemo i molimo i ne znam šta smo još mogli preduzeti. Zaista kažem da je sreća da su razmjere bile ovako male jer u tom holu radi jedno 30 službenika policije”, kazala je Jovović.

Jovović je izrazila saučešće porodici preminulog.

“Mi smo se danas informisali i rečeno je da su povrijeđeni stabilno”, kazala je Jovović.

Navela je da ne zna šta je razlog što su naišli na višegodišnju niz ćutnju na ove probleme.

“Od kada sam na ovoj funkciji, i 15 godina radim u toj zgradi govorimo da zgrada nije bezbjedna. To nije samo zgrada Osnovnog suda već i zgrade svih sudova osim Vrhovnog i Višeg suda. Mi smo imali više sastanaka sa Upravom policije,, a u ove tri godine kako sam ja na ovoj poziciji imala sam sigurno preko sto sastanaka sa načelnikom Uprave policije”, kazala je Jovović.

Navela je da su u decembru imali sastanak na njenu inijativu, direktor Uprave za imovinu, načelnik Uprave policije i ona.

“Ja sam bila član Radne grupe kad je trebala da se uvede sudska straža, ali treba sredstava. To nije jednostavno organizovati a i sredstava nismo imali”, kazala je Jovović.

Istakla je da je nedostatak sredstava razlog što godinama ne radi detektor metala na ulazu.

“Zgrada suda je zgrada Opštine Glavnog grada. Mi moramo da dobijemo saglasnost opštine za sve što radimo, a država treba da ulaže. Taj detektor je postavljen 2005. godine i nikada nije stavljen u funkciju jer nije odgovarao. Tako faktički dok dođete do obezbeđenja možete da obiđete hol. Sreća je što Bulatović nije došao do obezbjeđenja jer mi obezbjeđenje poginulo”, kazala je Jovović.

Izvor: RTCG portal

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 11:02h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 10:30h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 10:27h

Skip to content