Jovanović: Kriminalne grupe ne poznaju granice, zbog toga potrebno uspostavljanje direktne saradnje tužilaštava Crne Gore i Kosova

Radio Titograd

24.11.2022, 13:04h

< 1 min

Foto: Tužilaštvo

Državna tužilaštva Crne Gore i Kosova u narednom periodu unaprijediće saradnju na svim nivoima u cilju udružene i efikasnije borbe protiv svih vidova kriminala, dogovoreno je na sastanku vršiteljke dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović sa vršiocem dužnosti Glavnog državnog tužioca Republike Kosova Besimom Kelmendijem, koji je održan u Podgorici.

“Svjesni smo činjenice da se pripadnici kriminalnih grupa lako ujedinjuju, da njihova saradnja ne poznaje granice i birokratske procedure. Upravo zbog toga za nas predstavlja poseban značaj uspostavljanje direktne saradnje koja bi mogla da ubrza i konkretna postupanja tužilaštava Crne Gore i Kosova”, poručila je v.d. VDT-a Maja Jovanović.

Foto: Tužilaštvo

V.d. Glavnog državnog tužioca Republike Kosova Besim Kelmendi naglasio je da će unapređenje saradnje i zajednička postupanja istovremeno doprinijeti, kako prevenciji tako i suzbijanju svih vidova kriminala, u prvom redu organizovanog.

Sagovornici su se saglasili da će dogovorena saradnja u narednom periodu rezultirati ubrzanjem procedura u konkretnim predmetima.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 22:43h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 20:41h

Skip to content