Još jednom odgođena sjednica Skupštine Glavnog grada

Radio Titograd

25.03.2024, 10:45h

2 min

Foto:Glavni grad

 

Sjednica Skupštine Glavnog grada, koja je bila zakazana za 10 sati, odgođena je za 27. mart.

Podsjećamo, bivši odbornici Pokreta Evropa sad, njih petoro, najavilo je da ne bi ni danas prisustvovali sjednici Skupštine Glavnog grada koja je bila zakazana za 10 časova, tako da kvoruma ne bi ni bilo.

Dragan Radović iz novoformiranog odborničkog kluba u Glavnom gradu kazao je da su pokrenuli proceduru za odlaganje sjednice, te da neće prisustvovati današnjoj sjednici.

Odbornici koji su napustili Pokret Evropa sad sastali su se sinoć sa kolegama iz Pokreta kako bi dogovorili dalje funkcionisanje vlasti u Glavnom gradu. Nakon sastanka Vasilije Čarapić iz PES-a je saopštio da će se pregovori nastaviti i tvrdi da nema krize vlasti u Glavnom gradu.

“Mi smo ispred kluba pokrenuli inicijativu prema predsjednici skupštine da se sjednica odloži. Mi nećemo prisustvovati sve dok ne budu ovi dogovori završeni, tako da mislim da, što se naša tiče, naš klub neće biti danas na sjednici”, kazao je Radović.

Istakao je da su imali jedan razgovor sa gradonačelnicom koji je “bio sa naše strane ocijenjen jako uspješnim”.

“Ono što mi možemo, i ponovno naglašavam, što možemo istaći, to je da se mi ne bavimo ovim funkcijama, ne bavimo se raspodjelom za sada niti smo davali nekakvu ponudu, niti o tome pričali. Pregovori će teći ovih dana, intenzivno, u komunikaciji klubova i pojedinačno, tako da će biti u kontinuitetu”, naveo je Radović.

Nakon sinoćnjeg sastanka Vasilije Čarapić je saopštio da će se pregovori nastaviti.

“Mislim da se pregovori dalje nastaviti. Ne bih se sada izjašnjavao detaljima, budući da, eto, dogovorili smo se sa partnerima da usaglašavamo izjave, onda kada sve bude gotovo, tako da u ovom trenutku nemamo značajnih vijesti za javnost”, istakao je Čarapić, prenio je RTCG.

Vasilije Čarapić uvjerava da nema krize vlasti u Glavnom gradu.

“Nastaviće servisi da funkcionišu”, poručio je Čarapić.

Sastanaku je sinoć prisustvovala i gradonačelnica Glavnog grada Olivera Injac.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

08:50h

Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 07:31h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 05:37h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 05:30h

Titogradske vijesti, top1

15.04.2024. u 05:20h

Skip to content