Još jedna nova linija: Autobusom od Autobuske stanice do Spuža

Radio Titograd

31.08.2023, 09:52h

2 min

Foto:DAN

Preduzeće Putevi uvelo je još jednu novu liniju kojoj su se najviše obradovali građani koji svakodnevno putuju za Danilovgrad. U pitanju je linija L-23 čiji autobus saobraća od Trga Golootočkih žrtava do Veljeg brda. Kako je kazao Radoš Zečević, v.d. direktora preduzeća, autobus saobraća na sat vremena, a zadnje stajalište mu je kod Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

– Zadnje stajalište autobusa na liniji L-23 je kod UIKS-a u Spužu. Na tom mjestu autobus ima uslova da se nesmetano okrene. To je administrativna granica između Podgorice i Danilovgrada. To je zona gradskog prevoza Podgorice. Danas smo imali sastanak sa predstavnicima iz Danilovgrada i ostalo je samo da se uskladimo. Oni će nam ponuditi rješenja, a što se nas tiče mi smo naše mogućnosti iscrpili sa ovim brojem autobusa. Ova linija je jako korisna za sve one koji rade ili uče u Danilovgradu ili u Podgorici. Lakše će dolaziti do posla ili škole nego što je to bio slučaj do sada. Put do tamo je dobar i zašto ne obezbijediti građanima da lakše funkcionišu. Ostalo nam je još samo da sinhronizujemo linije da građani mogu presijedati ukoliko im je to potrebno. Za sada naš autobus ide na sat vremena – kazao je Radoš Zečević.

image

Radoš Zečević

Inače, dužina linije je 28,2 kilometra, a saobraćaće dva autobusa. Autobus polazi sa Trga Golootočkih žrtava, Bulevarom Save Kovačevića, Bulevarom Srđana Aleksića, Ulicom Džona Džeksona, zatim Ljubljanskom, pa Moskovskom ulicom, te Ulicom 13. jula, zatim Serdara Jola Piletića, pa Ulicom Gavrila Vukovića i lokalnim putem Velje brdo.

Obezbijeđena su i stajališta na Trgu Golootočkih žrtava, dva na Bulevaru Save Kovačevića, kod škole na Bulevaru Srđana Aleksića, kod škole u Ulici Džona Džeksona, kod KBC-a, a u Moskovskoj ulici imaće dva stajališta. U Ulici 13. jula autobus će stajati kod Osnovnog suda, a u Ulici Serdara Jola Piletića kod solitera. Ulica Gavrila Vukovića imaće jedno stajalište, a put ka Veljem brdu dva, dok će se autobus okretati kod kružnog toka.

Radnim danima autobusi će saobraćati od šest do 22 sata, a subotom od šest do 21 sat.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:42h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 14:06h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 12:44h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

22.09.2023. u 11:45h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 11:40h

Skip to content