Joković: Usvajanje rezolucije ne doprinosi stabilnosti na Balkanu

Radio Titograd

24.05.2024, 19:15h

2 min

foto-snp
SNP nije saglasan sa odlukom Vlade da u UN glasa o Rezoluciji o Srebrenici jer ne znamo kome je ona potrebna, kazao je ministar poljoprivrede i predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

– Usvajanje Rezolucije neće doprijeniti stabilnosti u regionu. Ovdje se želi etiketirati jedna nacija. Glasanjem za Rezoluciju nećemo doprinijeti liječenju rana iz bivše nam države”, rekao je Joković gostujući u Info plusu na televiziji Adria.

Kako dodaje, SNP želi da Crna Gora ide naprijed, te da bi svaki ishitren korak u ovom trenutku mogao da vrati Crnu Goru u periodu prije 30 godina.

Kako je najavio, sa koalicionim partnerima iz parlamentarne većine razgovaraće o tome koji bi potezi bili najbolji za dalje.

Osvrnuo se i na trenutnu ekonomsku situaciju u državi i rekao da je vrijeme da je poboljšamo da bi svaki građanin živio bolje.

Rekonstukcija da se desi što prije

Komentarišući najavljenu rekonstrukciju Vlade, Joković kaže da CG ima specifičnost da postoji parlamentarna većina koja je u vladi i većinu koja je van nje.

– Ako već treba da se desi rekontrukcija treba da se desi što prije. Svi politički subjekti koji žele prosperitetnu državu i Crnu Goru u EU su dobrodošli – rekao je Joković.

Kako dodaje, ne mogu da budu samo sa onima koji su izopštavali jedan narod iz svih sfera posljednih 30 godina.

 

Joković je rekao da je ponosan na ono što je SNP dao političkoj sceni CG.

– Politička scena bi bez nas bila siromašna. Sasvim je legitimna bilo čija kandidatura uključuući i kandidaturu Dragoslava Šćekića. Imamo sjajnu generaciju mladih političara koji traže svoju šansu – istakao je on i dodao da “niti poziva niti koga demorališe da se kandiduje” i da je  uvijek za to da u utakmici pokaže ko je najbolji.

 

Joković je rekao da nikada do sada Agrobudžet nije bio veći i da nikada poljoprivredni proizvođači nijesu bili zadovoljniji onim što država radi za poljoprivredu.

– Ali treba još da se radi, da se poveća proizvodnja. Mi preduzimamo mjere da dođemo do boljih reziltata. Fokus Vlade treba da bude da se obezbijedi dobra infrastruktura – rekao je Joković.

Poljoprivreda, kaže, ide u dobrom pravcu.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 15:34h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 15:28h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 15:22h

Magazin, top2

22.06.2024. u 11:04h

Skip to content