Jednostavan način da snizite krvni pritisak

Radio Titograd

19.12.2023, 06:16h

< 1 min

Foto:Pixabay

 

Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, može da dovede do zdravstvenih problema, uključujući srčani i moždani udar.

Kiropraktičar Erik Berg podelio je jednostavan način za snižavanje visokog krvnog pritiska na svom YouTube kanalu.

„To je veoma, veoma jeftin trik. U stvari, ne košta ništa“, rekao je on.

Njegov savjet nije povezan sa ishranom ili vježbanjem. Sve što treba je da dišete. Berg preporučuje metod sporog disanja od samo šest udisaja u minuti.

„Ova metoda značajno snižava krvni pritisak, posebno kod osoba sa srčanom insuficijencijom. Takođe je najbolja stvar za smirivanje nerava“, objasnio je on.

On napominje da osobe sa hipertenzijom, posebno ako imaju dijabetes ili su gojazne, dišu prilično ubrzano.

„Pokušajte da nađete vremena svaki dan da praktikujete ovu metodu. Nemojte se naprezati jer ćete tako aktivirati simpatički nervni sistem. Samo polako udahnite kroz nos pet sekundi, zatim izdišite kroz usta pet sekundi. Ovo će dati šest ciklusa udisaja i izdisaja koji će početi da utiču na vaš autonomni nervni sistem, snižavaju krvni pritisak, snižavaju rad srca, smiruju vas“, zaključio je on.

Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, može da dovede do zdravstvenih problema, uključujući srčani udar i moždani udar, tako da je ključno držati ga pod kontrolom, prenosi Index.hr.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content