Janović: Predali smo inicijativu za kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića povodom dešavanja na pretposljednjoj sjednici Vlade

Radio Titograd

15.03.2024, 12:56h

< 1 min

Foto:DPS

 

Želim da obavijestim da smo, kao što smo i najavili, u skupštinsku proceduru, upravo predali inicijativu o kontrolnom saslušanju predsjednika Vlade Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a s obzirom na cjelokupnu situaciju koja je bila prethodnih dana vezano za pitanje izbora v.d. direktora Uprave policije, zapravo oko dešavanja na sjednici Vlade sa koje smo bili upoznati o međusobnom optuživanju za izvršenje krvičnih djela i kršenje zakona”, saopštio je Nikola Janović, poslanik DPS-a na danas održanoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu.

On je istakao da smatra da je pravo svih poslanika, ali i kompletne javnosti da saznaju šta se dešavalo na pretposljednjoj sjednici Vlade, kao i da je potrebno dobiti odgovor na pitanja ko je prekršio zakon prilikom izbora v.d. direktora Uprave policije.

“Shodno Poslovniku i članu 75. gdje dva puta u toku Redovnog zasijedanja skupštinski odbor na zahtjev jedne trećine članova donosi odluku o kontrolnom saslušanju želim da vas obavijestim da upravo sa trećinom članova kolega Živković, kolega Adžić, kolega Zirojević i koleginica Pejović, podnijeli su ovu navedenu inicijativu”, kazao je Janović i zatražio da se inicirano kontrolno saslušanje uvrsti u dnevni red današnje sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu, kao i da se donese odluka o samom datumu navedenog saslušanja.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content