Janković kroz prozor kupatila pobjegao inspektorima

Radio Titograd

24.06.2022, 07:06h

2 min

Foto: Pobjeda

Baranin Stefan Janković (27), kojeg policija traži zbog stvaranja kriminalne organizacije, pobjegao je inspektorima Specijalnog policijskog odjeljenja i Sektora kriminalističke policije kroz prozor od kupatila tokom pretresa njegovog stana.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, Janković je prethodno lišen slobode. Inspektori su mu stavili lisice na ruke, ali je on tražio da ode u toalet.

 

Janković je u kupatilu bio sam bez obezbjeđenja. Inspektori su čuli buku, ušli u kupatilo i vidjeli otvoren prozor i kroz otvor Jankovića kako bježi. S obzirom na to da vani nije bilo policije,

Janković je, čak i sa lisicama na rukama bio u prednosti. Inspektori kojima je Janković pobjegao, prema našim saznanjima, nijesu se usudili da skoče sa prozora i krenu u potjeru.

 

Pobjedini izvori navode da su policajci bili u obavezi da obezbijede objekat spolja, a posebno jer se radi o osobi koja je u evidencijama bezbjednosnih službi označena kao član organizovane kriminalne grupe.

 

Tokom akcije, inspektori su napravili nekoliko propusta. Objekat, koji su pretresali, nije adekvatno spolja obezbijeđen. Praksa je da se pretresi objekata koje koriste povratnici u izvršenju teških krivičnih djela, članovi organizovanih kriminalnih grupa, obavljaju uz prisustvo policijskih jedinica sa dugim cijevima i da se ne ostavljaju bez nadzora, a posebno ne kada postoji mogućnost da pobjegnu.

Dok policija traži Stefana, njegov dvije godine mlađi brat Martin je uhapšen i priveden tužiocu koji je odredio njegovo zadržavanje. Isto rješenje donijeto je i za Baranina Marka Peruničića. Sva trojica u bezbjednosnim službama označena su kao članovi škaljarskog klana.

Sinoć, nakon 20.15 sati, iz Uprave policije su se ponovo oglasili povodom ovog događaja.

Kako su naveli „na okolnosti postupanja policijskih službenika prilikom akcije utvrdiće se sve činjenice i preduzeti zakonom propisane procedure“.

Iz policije su podsjetili da su, sprovodeći planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju najtežih krivičnih djela, a usmjerene prema organizovanim kriminalnim grupama i

njihovim članovima, postupajući po nalozima nadležnog državnog tužilaštva, sproveli akciju u Baru.

– Lišene su slobode dvije osobe, dok se jedno lice u čijem stanu je policija vršila pretres, prilikom preduzimanja radnji pretresa, dalo u bjekstvo i to lice se, podsjećamo, intenzivno potražuje. Slobode su lišeni M. J. (24) i M. P. (34) i oni se terete za stvaranje kriminalne organizacije koja je imala za cilj vršenje više najtežih krivičnih djela protiv života i tijela u odnosu na druge – sukobljene kriminalne grupe – saopštili su iz policije.

Autorka: Ana Raičković

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content