Jačanje saradnje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa lokalnim samoupravama

Radio Titograd

23.02.2024, 09:29h

< 1 min

Foto: MPŠV

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, načelnik Direkcije za stočarstvo Ranko Bogavac, državni sekretari Krsto Rađenović, Andrija Delić i Salih Gjonbalaj i savjetnica za maslinarstvo Dubravka Radulović, sastali su se sa 25 predstavnika lokalnih samouprava iz 15 opština u cilju poboljšanje saradnje između Ministarstva i lokalnih samouprava.

Kako se navodi u saopštenju MPŠV predstavnici Ministarstva informisali su predstavnike lokalnih samouprava o trenutnim i budućim aktivnostima Ministarstva, ističući potrebu za aktivnijim uključivanjem poljoprivrednih savjetnika u opštinama u implementaciji mjera agrarne politike.

“Predstavnici lokalnih samouprava su pružili kratak pregled opštinskih agrobudžeta i razgovarali o modelima razmjene podataka između Ministarstva i lokalnih samouprava. Poseban naglasak stavljen je na poboljšanje elektronske povezanosti između Ministarstva i lokalnih samouprava kako bi se bolje informisali poljoprivrednici o mjerama agrobudžeta i Javnim pozivima”, navodi se u saopštenju.

Ističu da je jedna od tema bila je ucrtavanje površina radi ostvarivanja prava na premiju za livade i pašnjake. Takođe, razgovarano je i o problemima koji se tiču izdavanja Urbanističko tehničkih uslova a u vezi sa mjerom IPARD 7 (Diverzifikacija gazdinstva i razvoj poslovanja).

“Ministarstvo je pozvalo lokalne samouprave da češće i u većem obimu iznose svoje inicijative u kreiranju agrobudžetskih mjera i drugih aktivnosti Ministarstva. Sastanak se smatra inicijalnim korakom ka uspostavljanju buduće i kontinuirane saradnje između lokalnih samouprava i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede”, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content