Izraelske snage uništile mrežu tunela ispod Gaze; U bolnici Šifa ubijen komandant Hamasa

Radio Titograd

29.03.2024, 07:42h

1 min

Foto:Guliver

 

Viši komandant Hamasa eliminisan je od strane izraelskih komandosa u bolnici Šifa. Mreža podzemnih tunela u dužini od 2,5 kilometara koji je povezivao južni i sjeverni dio grada Gaze miniran je i uništen, saopštila je izraelska vosjka. Sirija tvrdi da je izraelska avijacija gađala oblast oko Damaska. Palestinska uprava, koja upravlja Zapadnom obalom, formirala je novu vladu na čelu sa Muhamedom Mustafom.

Mustafa formirao novu vladu

Palestinski premijer Muhamed Mustafa formirao je novu vladu u kojoj će biti i ministar spoljnih poslova, a trenutni prekid vatre i izraelsko povlačenje iz Gaze ostaje glavni prioritet, prenosi palestinska novinska agencija VAFA.

Mustafa, saveznik predsednika PA Mahmuda Abasa, imenovan je ovog mjeseca za premijera sa mandatom da pomogne reformu Palestinske vlasti, koja ima ograničenu samoupravu na Zapadnoj obali koju kontroliše Izrael.

Sirijska državna novinska agencija SANA, pozivajući se na vojni izvor, javlja da su izraelski avioni gađali stambenu zgradu u oblasti Damaska. IDF nije komentarisao ove navode.

Uništen veliki dio Hamasovog tunela

Izraelska vojska je saopštila da je uništen veliki dio Hamasovog tunela, dugog 2,5 kilometra, koji je bio dio podzemne mreže koja je povezivala sjevernu i južnu Gazu.

Viši komandant Hamasa Raad Tabet eliminisan je od strane izraelskih komandosa u bolnici Šifa u Gazi, saopštila je izraelska vojska.

“Tabet je bio zadužen u Hamasu za regrutovanje i snabdijevanje i smatra se među prvih 10 rangiranih komandanata Hamasa”, tvrde u IDF-u.

Turska, Maroko, Jordan i Egipat su destinacije koje izraelski građani treva da “izbjegavaju”, rekao je zvaničnik izraelskog Savjeta za nacionalnu bezbjednost koje je izdao upozorenje o putovanju u te četiri zemlje. Upozorenje za Egipat uključuje Sinajsko poluostrvo, popularno odredište za odmor Izraelaca koji putuju tokom Pashe.

Zvaničnik je takođe upozorio Izraelce koji putuju u Švedsku u maju na takmičenje za pjesmu Evrovizije 2024. da prikriju svoj identitet.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

Skip to content