Izabrano predsjedništvo Foruma žena Demokrata

Radio Titograd

09.03.2024, 10:17h

2 min

Foto: Demokrate

 

Glavni odbor Kongresa Foruma žena Demokrata, odlukom stotinu članica i u prisustvu 500 delegatkinja, a na predlog predsjednice, izabrao je Predsjedništvo Foruma. Za članice Predsjedništva jednoglasno su izabrane: dr Valentina Minić, Zdenka Popović, dr Tamara Vujović, mr Anđela Vojinović, Ilda Škrijelj, Jovana Tošić, Sandra Radević i Branka Vukojičić, saopšteno je iz te partije.

Prvom Kongresu Foruma žena Demokrata prisustvovale su i obratile se i predstavnice njima partnerskih političkih stranaka iz aktuelne parlamentarne većine.

Kongresu se obratila gradonačelnica Podgorice prof dr Olivera Injac, koja se posebno osvrnula na pitanje saradnje žena u politici sa brojnijim, muškim kolegama.

“S obzirom na to da pričamo o ženama u politici, ja ću podijeliti sopstveno iskustvo saradnje sa predsjednikom Demokrata Aleksom Bečićem. Fascinantno je sa koliko je uvažavanja i poštovanja kao predsjednik parlamenta prilazio svakom mom stavu i mišljenju kao žene, tada ministarke odbrane, te se te saradnje tokom mandata 42. Vlade i zajednički pređenih političkih puteva vrlo rado sjetim”, kazala je Injac.

Injac je posebno istakla da živimo u muškocentričnom društvu, zbog čega posebno smatra važnim postojanje Foruma žena Demokrata, kao jedan korak u doprinosu borbi sa stereotipima i preprekama po pitanju učešća žena u javnom životu.

Kongresu se obratila i predsjednica Skupštine Glavnog grada i funkcionerka DNP-a dr Jelena Borovinić Bojović, koja je naglasila da je uključivanje žena u politički život od ogromnog značaja, “jer moramo shvatiti da je politika sve što nas okružuje, te da se iz nje najbolje može doprinijeti stvaranju bolje budućnosti našoj djeci i Crnoj Gori.”

Ohrabrujući žene političarke, zaključila je citatom: “Uvijek me raduju napadi na ličnoj osnovi, zato što to znači da nemaju nikakav politički argument!”

Više od 500 članica i gošći pozdravila je i poslanica DNP-a Maja Vukićević.

“Ovaj vaš događaj večeras važan je jer sa njega šaljemo poruku svim ženama, da su itekako potrebne crnogorskoj politici. Stoga, vaš Kongres nije važan samo za vašu Partiju, on je značajan i za cjelokupan politički ambijent u Crnoj Gori u kom se žene odlučuju baviti politikom”, kazala je ona.

Vukićević je posebno naglasila da je impresionirana doprinosom funkcionerki Demokrata na lokanom i državnom nivou: “One svojim znanjem i predanim radom svakodnevno pružaju novu vrijednost crnogorskoj politici!”

Da je saradnja programski bliskih partija veoma važna poruku je poslala i poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović.

“Mi smo odgovorne za svoj život, i ne možemo uticati na ono što nam se događa, ali odgovor na to je isključivo u našim rukama, te želim da svaka od nas odgovori hrabro, dostojanstveno i puna samopouzdanja, što i jeste u ženskoj prirodi!”, rekla je ona.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 07:31h

Titogradske vijesti, top2,

06:39h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 05:30h

Titogradske vijesti, top1

15.04.2024. u 05:20h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 21:08h

Skip to content