Ivanović: Nema sumnje da ce Crna Gora dobiti evropsku vladu

Radio Titograd

16.08.2023, 18:04h

< 1 min

Filip Ivanović, poslanik i član Predsjedništva Pokreta Evropa sad saopštio je da je PES dobio najveću podršku građana na izborima 11. juna zahvaljujući jasnoj i preciznoj platformi poboljšanja životnog standarda građana, odlučnog napretka u procesu EU integracija i beskompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Ovi ciljevi su nedvosmisleno određeni u programskim dokumentima Pokreta, ali i u principima, na osnovu kojih „Evropa sad!“ pregovara s drugim političkim subjektima o formiranju 44. Vlade Crne Gore. Činjenica da će Milojko Spajić biti predsjednik, a naša stranka najveći konstituent, te Vlade upravo je garancija da će pomenuti ciljevi i principi biti u potpunosti implementirani tokom trajanja njenog mandata.

Puna posvećenost evropskoj agendi, uz kredibilno članstvo u NATO, jeste i biće ključni vanjskopolitički prioriteti kako „Evrope sad!“, tako i svake vlade koju Pokret bude predvodio”, napominje Ivanović.

Zalaganje za evropske vrijednosti, s druge strane, takođe podrazumijeva i uspostavljanje vladavine prava, iskorjenjivanje korupcije i raskid sa svim lošim praksama koje su decenijama opterećivale naše društvo i urušavale crnogorske institucije, dodaje Ivanović.

“U potpunosti razumijevajući interesovanje domaće javnosti za proces formiranja Vlade i uvažavajući dobronamjerne izjave predstavnika savezničkih i partnerskih država, moramo istaći da „Evropa sad!“ pregovore vodi samostalno i principijelno, na bazi jasnog programa i uz poštovanje pomenutih vanjskopolitičkih i unutarpolitičkih prioriteta. Stoga držimo da nema nikakve sumnje da će Crna Gora u konačnom dobiti stabilnu i kompetentnu vladu, koja će svim građanima omogućiti bolji život i dodatno izgraditi međunarodni imidž naše države”, zaključuje Ivanović.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

21.09.2023. u 15:44h

Titogradske vijesti, top1

21.09.2023. u 15:19h

Titogradske vijesti, top2

21.09.2023. u 13:54h

Titogradske vijesti, top2,

13:50h

Titogradske vijesti, top2

21.09.2023. u 13:31h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

21.09.2023. u 12:38h

Skip to content