Injac u Strazburu: Kao lokalna samouprava daćemo pun doprinos reformskim procesima

Radio Titograd

04.07.2024, 13:06h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Gradonačelnica Podgorice, Olivera Injac učestvovala je na redovnom zasijedanju Odbora za socijalnu inkluziju koje se održava u Strazburu, kao predstavnica Zajednice opština Crne Gore.

“Na događaju koji okuplja predstavnike lokalnih samouprava i eksperata iz oblasti socijalnih prava, diskutovalo se o brojnim temama iz ove oblasti, a sve u cilju jačanja mehanizama za njihovu efikasniju primjenu”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Ključne teme bile su obezbjeđivanje kvalitetne socijalne zaštite za starija lica, inovacije u oblasti socijalnog stanovanja, ljudska prava na lokalnom i regionalnom nivou, mladi i njihova prava.

,,Lokalna samouprava na neposredan način u velikoj mjeri utiče na kvalitet života građana zbog čega je naše učešće u svim reformskim procesima ključno. Na putu EU integracija na nama je da damo pun doprinos stvaranju boljeg ambijenta za život svih građana i u tom procesu koristićemo primjere dobre prakse zemalja koje su u kratkom roku značajno unaprijedile stanje u zajednici”, kazala je Injac.

Odbor za socijalnu inkluziju pri Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, odgovoran je za obezbjeđivanje učešća lokalnih i regionalnih vlasti u promovisanju i primjeni vrijednosti Savjeta Evrope u oblastima socijalne kohezije, jednakosti i nediskriminacije.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 12:23h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 12:11h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 11:10h

Skip to content