Injac sa ambasadorom Kine: Transfer znanja i vještina dragocjen za Podgoricu

Radio Titograd

08.05.2023, 16:33h

< 1 min

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac upriličila je prijem za NJ.E. Fan Kuna ambasadora NR Kine u Crnoj Gori. Tom prilikom razgovarano je o budućim pravcima saradnje, ali i čvrstim vezama dvije zemlje, koje karakteriše iskreno prijateljstvo, saopšteno je iz Glavnog grada.

Gradonačelnica se zahvalila ambasadoru na posjeti i dodala da postoje brojne oblasti u kojima je moguće realizovati zajedničke projekte.

„Apsolutno smo otvoreni za saradnju na planu održivog razvoja, zaštite životne sredine i implementacije najboljih praksi, posebno kada je riječ o javnom prevozu i drugim infrastrukturnim projektima, gdje će transfer znanja i vještina iz Kine biti i više nego dragocjeni“, kazala je Injac.

Fan Kun je istakao da je Kina postigla veliki uspjeh na planu razvoja saobraćajne infrastrukture, digitalizacije javnog prevoza, u oblasti građevine, urbanizma i zelene energije, i da upravo u tim oblastima vidi brojne mogućnosti za saradnju sa Podgoricom, dodajući da će Ambasada podržati sve inicijative i projekte koji u narednom periodu budu upućeni od strane Glavnog grada.

Sastanku je prisustvovao Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice, koji je govorio o razvojnim šansama i razmjeni iskustava i znanja. Rakčević je naglasio da je gradska uprava otvorena za saradnju i izrazio očekivanje da se sa realizacijom nekih projekata otpočne uskoro.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 20:22h

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content