IMAM DŽEMAL DACIĆ “Ramazan bio najdraži gost u svakoj muslimanskoj kući”

Radio Titograd

09.04.2024, 08:36h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Šef kabineta reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Imam Džemal Dacić kazao je gostujući u “Dobro jutro Crna Goro” na TVCG da je Ramazan bio najdraži gost u svakoj muslimanskoj kući i da kao kruna tog jednomjesečnog posta dolazi Bajram.

“Masu je iskušenja sa kojima se suočavamo svi skupa, posebno naša porodica i tako da je jako bitno da zadobijamo Božiju milost i Božija milost se najobilnije izliva u mjesecu Ramazanu”, istakao je Dacić.

Ramazan je, kaže, jedna neopisiva posebna ljepota i ta njegova čarolija prekriva srca svih postača i to je jedno posebno djelo u mjesecu Ramazanu.

“Pored toga što smo duše svoje odmorili, od svega onoga što je zamor psihički za našu dušu, što je opterećuje. Oslobodili smo je tih okova. Duša je istinski prodisala, zato što smo je od svega materijalnog oslobodili”, istakao je on.

Ramazan je, poručuje, skretanje padanja na one stvarne vrijednosti.

“Da se osnažimo, da se vratimo sebe, svojoj porodici, da se vratimo na najpravičnijim iskonskim vrijednostima, a takođe jer i mi lično da se vratimo prirodi u kojoj je stvoren čovjek. I zapravo nadamo se da smo iz ovog Ramazana izašli bolje i pojedinačno, i porodično, i kao zajednica, i kao društvo u cjelini”, kazao je Dacić.

Ramazan je, poručuje, vrhunac sloge, bratske ljubavi i duhovnosti.

“Duhovnost je naš dragulj u srcu, najvredniji dio nas. Kruna svog tog jednomjesečnog posta dolazi Bajram, sve ono što smo uradili”, poručio je šef kabineta reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Imam Džemal Dacić.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content