Ibrahimović čestitao Dan Sandžaka: Antifašističko opredjeljenje put ka zajedničkoj i prosperitetnoj budućnosti

Radio Titograd

20.11.2023, 09:56h

< 1 min

Foto:BS

Povodom obilježavanja 20. novembra, Dana Sandžaka, lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović uputio ječestitku svim građanima, institucijama i organizacijama, koje proslavljaju ovaj dan.

“U znak sjećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS) u Pljevljima 1943. godine, svim građanima čestitam 20. novembar – dan osnivanja ZAVNOS – a i Dan Sandžaka”, rekao je Ibrahimović.

Prema njegovim riječima ovo je prilika da se prisjetimo dana kada su građani Sandžaka u vrlo teškim okolnostima 1943. godine iskazali svoje jasno antifašističko opredjeljenje, jedinstvo i riješenost da u multietničkom skladu ne samo budu na strani istinskog civilizacijskog dobra, već da se za to dobro bore, žrtvujući sve što su mogli žrtvovati.

“Danas su nam upravo poruke zajedništva i antifašizma posebno važne u sve naglašenijim pokušajima da se fašizam kao pošast savremenog doba, u skrivenim i neskrivenim formama, ponovo vrati kao ideja političkog djelovanja i okupljanja”, istakao je on.

Ibrahimović poručuje da je naša je obaveza da se danas, kao što su to uradili naši preci 1943. godine u Pljevljima, udružimo oko ideje stvaranja zajedničke, prosperitetne budućnosti i ideje zajedničkog suprotstavljanja svim vidovima fašizma koji razaraju svaku poru građanskog društva i uništavaju ideju univerzalne jednakosti ljudi.

“Ubijeđen da je duh ZAVNOS – a i danas jednako prisutan u većini građana Pljevalja, Sandžaka i cijele Crne Gore, još jednom svima čestitam ovaj pomena vrijedan dan, građanima Pljevalja i Dan opštine Pljevlja, uz poziv da zajedno, okupljeni oko istinskih vrijednosti čovječanstva, gradimo našu bolju budućnost”, zaključio je Ibrahimović.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content