Ibrahimović će prisustvovati Molitvenom doručku u Vašingtonu

Radio Titograd

28.01.2024, 12:15h

< 1 min

Foto:BS

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pozvan je, zajedno sa suprugom, na 72. Molitveni doručak, koji će se 31. januara održati u Kapitol hilu u Vašingtonu, saopšteno je iz BS-a.

Molitvenom doručku prisustvuju lideri, političari i biznismeni iz preko 140 zemalja svijeta.

“Biće to prilika da predsjednik Ibrahimović tokom bilateralnih susreta u Vašingtonu sagovornike upozna sa političkim dešavanjima u Crnoj Gori, značajnim procesima koji se odvijaju u državi i stavovima i pozicijom Bošnjačke stranke u kontekstu tih dešavanja. Takođe, tokom posjete Americi, predsjednik Ibrahimović će se sastati i sa predstavnicima brojnih udruženja dijaspore”, kazali su iz BS-a.

Aktivnosti u okviru Molitvenog doručka biće održane u periodu od 31. januara do 2. februara, u cilju izgradnje i razvoja međunarodnih odnosa zemalja učesnica. Predstavnici država učesnica će na marginama centralnog događaja pored međusobnih susreta biti u prilici da se susretnu i sa američkim zvaničnicima.

“Pored održavanja više susreta, formalnih i neformalnih sastanaka, na centralnom događaju – doručku koji se održava prvog četvrtka u februaru, obraćaju se dva specijalna gosta – predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i gost čiji se identitet otkriva tek na samom događaju”, navodi se u saopštenju BS-a.

Molitveni doručak se održava u Vašingtonu od 1953. godine, a događaju su prisustvovali svi američki predsjednici počev od Dvajta Ajzenhauera.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2,

11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Skip to content