“Hvala na na podršci hrvatskoj zajednici i evropskom putu CG”

Radio Titograd

14.05.2022, 18:26h

< 1 min

Foto: Hrvatska građanska inicijativa

Premijer Plenković je izrazio zadovoljstvo što Hrvati imaju svog predstavnika u Vladi Crne Gore i čestitao Vuksanoviću na imenovanju.

On je istakao značaj što je hrvatska nacionalna zajednica dobila ministra u izvršnoj vlasti, a što će doprinijeti njenom jačanju i daljoj afirmaciji.

“Vlada će nastaviti brinuti o Hrvatima izvan granica Republike Hrvatske i Hrvati će u Crnoj Gori imati i ubuduće jasnu i nedvojbenu potporu”, istakao je Plenković.

Vuksanović je zahvalio Plenkoviću što relacije između hrvatske zajednice u Crnoj Gori i institucija u samoj Republici Hrvatskoj na čelu s Vladom, nadilaze ustavnu obavezu prema kojoj Vlada mora brinuti o Hrvatima van granica Hrvatske.

Radi se, kako je rekao predsjednik HGI, o odnosu dubokog i iskrenog zajedništva što je velika snaga i nadahnuće crnogorskim Hrvatima.

Vuksanović je istakao zadovoljstvo zbog prijateljskih odnosa Crne Gore i Republike Hrvatske, a posebno je naglasio pomoć koju pruža Vlada na čijem je čelu Plenković Crnoj Gori, a što Hrvate u Crnoj Gori čini ponosnim.

Hrvatska građanska inicijativa će i ubuduće davati svoj prepoznatljiv doprinos u snaženju prijateljstva Republike Hrvatske i Crne Gore, kao što to radi svih dvadesete godina od svojeg osnivanja, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content