Hoće li biti pruge od Podgorice do Aerodroma?

Radio Titograd

03.04.2024, 10:13h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je preko Investicionog okvira za Zapadni Balkan WBIF apliciralo za sredstva za projekat izgradnje pruge od Podgorice do Aerodroma, saznaje CdM.

Kakav će biti ishod ove aplikacije, prema saznanjima CdM-a, biće poznato u junu. Cilj je da se Podgorica prugom poveže sa Aerodromom.

Podgorica je Glavni grad turističke države koja nije javnim prevozom povezana sa vazdušnom lukom.

Putnici, posebno turisti koji slijeću na podgorički Aerodrom, osim taksija, nemaju drugo rješenje za konekciju sa crnogorskim Glavnim gradom.

Investicioni okvir za zapadni Balkan (WBIF) podržava društveno-ekonomski razvoj i članstvo u EU u svim zemljama Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija), kroz obezbjeđivanje sredstava i tehničku pomoć za strateške investicije.

To je zajednička inicijativa EU, međunarodnih finansijskih institucija (MFI), bilateralnih donatora i vlada Zapadnog Balkana.

WBIF obezbeđuje finansiranje i tehničku pomoć za strateške investicije u energetiku, životnu sredinu, društveni sektor, transport i digitalnu infrastrukturu. Takođe, podržava inicijative za razvoj privatnog sektora.

 

Miraš Dušević

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

Skip to content