Highway i Mikrokozma u petak na uglu Bokeške i Njegoševe

Radio Titograd

29.05.2023, 18:02h

2 min

Mjesec rokenrola Festivala kulture Zabjelo priprema još jednu muzičku poslasticu za sve ljubitelje kvalitetnog zvuka. U petak 2. juna će na uglu Bokeške i Njegoševe u Podgorici biti organizovan sajam gramofonskih ploča i nosača zvuka u saradnji sa udruženjima NVO Montenegro Records i Vinyl svijet muzike, nakon čega će nastupiti bendovi Highway i Mikrokozma.

Bend Highway čine Luka Vojvodić, Jovan Redžić, Marko Perić i Petar Tošić. Prvi javni nastup benda bio je 2015. godine u regionalnom muzičkom takmičenju “X Factor” gdje su osvojili 4.mjesto, a već naredne godine u Stokholmu predstavljaju Crnu Goru na pjesmi Evrovizije. Iste godine, na poslednjem takmičenju Sunčane skale u Herceg Novom, sa autorskom pjesmom „ Bar na kratko“ osvajaju 3. mjesto. U maju 2019.godine potpisali su ugovor sa najvećom hrvatskom diskografskom kućom Croatia Records, za koju su i izdali prvi album pod nazivom “Skica za portret” u martu 2021. godine. Bend uveliko radi na drugom studijskom albumu na kojem će se naći 11 pjesama.

Sastav Mikrokozma čine Enes Zejnilović, Nikola Tomić I Stanislav Nikičević. Ovaj trojac već 12 godina svira na raznim kulturnim događajima. Iza sebe imaju više od 140 nastupa, bez posebnog muzičkog uzora, ali sa međuljudskim uvažavanjem i sličnom estetskom doživljaja muzike, dokazuju da je rock’n’roll ono što rade i žive. Prvi album „Mikrokozma“ objavili su pod izdavačkom kućom Dallas records krajem 2015. godine, a drugi „Ulicom Slobode“ 2021. godine. Prošle godine objavili su live album, snimljen 2020. godine u Klubu Boćara u Podgorici pod nazivom “Ono što jesmo”. Muzički kritičari su saglasni – „Mikrokozma“ čuva onaj prefinjeni i prepoznatljivi zvuk rok muzike iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

Sajam gramofonskih ploča i nosača zvuka u saradnji sa udruženjima NVO Montenegro Records i Vinyl svijet muzike počinje u 18 časova, a muzički program startuje od 21.30 časova.

Iste večeri na pozornicu Grada teatra u Budvi stižu crnogorske hiphop vedete Random i Necke iz Radija Katakomba Budva Hud Mjuzik.

Na samom finalu Mjeseca rokenrola na dvodnevnom izdanju Festivala kulture Zabjelo 9. juna nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen. Druge festivalske večeri na stadionu „Nikola Šćepović“ nastupiće vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i podgorički sastav Vrpca.

Jednodnevne ulaznice po cijeni do 12€ i festivalske ulaznice po cijeni od 20€ mogu se kupiti putem interneta (na linku https://bit.ly/3ZhQdHd) i na Tabacco Shop kioscima kao i na ostalim prodajnim mjestima festivala (spisak na https://postimg.cc/hfKcsZS2 ).

U toku je i akcija „Kupi četiri, častimo te petu“ tokom koje uz četiri kupljene festivalske ulaznice, fanovi petu dobijaju na poklon. Ulaznice se mogu kupiti isključivo putem interneta na linku https://bit.ly/3ZhQdHd. Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15€.

Ove godine organizatori festivala će dio prihoda od ulaznica donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“ koja se bavi unapređenjem uslova za život i rad osoba sa autizmom, kao i domaćinima festivala Fudbalskom klubu Zabjelo. Događaj podržavaju Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, Jameson, PAM, Hotel CUE i Aqua Bianca.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:43h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:02h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 07:50h

Skip to content