Haos na aerodromu Nikola Tesla: Putnici evakuisani zbog greške

Radio Titograd

21.01.2024, 19:53h

2 min

Foto:Pixabay

 

Putnici na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu iskrcani su u toku popodnevnih sati iz aviona kojima je trebalo da lete, a svi ostali su upućeni na vanrednu kontra-diverzionu kontrolu, javljaju čitaoci N1.

„Upravo se dešava haos na aerodromu u Beogradu. Sve letovi od 17 sati su evakuisani, čak i putinici koji su bili ukrcani. Svi smo vraćeni nazad na KD kontrolu i trenutno je hiljade putnika zarobljeno u tranzit dijelu“, rekao je za N1 jedan od putnika Igor Lekić.

On je dodao da je nezvanično mogući razlog za ovakvu situaciju, da je neko iz non-šengen zemalja otišao u aerodromsku zgradu gdje se „pomiješao“ sa drugim putnicima, a što nije dozvoljeno. Isto tako, kako je naveo, druga informacija koja „kruži“ među putnicima je da je u toku neka vanredna kontrola.

U međuvremenu se saopštenjem oglasila i Er Srbija.

„Usljed greške u praćenju redovnih tokova dolaznih putnika od strane nadležnih službi beogradskog aerodroma, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije naložilo je danas popodne (nedjelja, 21. januar 2024. godine) vanredni pregled odlaznog terminala Aerodroma Nikola Tesla Beograd. Usljed pomenutog vanrednog pregleda, moguće je da će doći do odstupanja u planiranom redu letenja u večerašnjem i sjutrašnjem jutarnjem talasu saobraćaja Er Srbije. Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva časa“, navodi se u saopštenju..

Oni ističu i da nadležne službe Er Srbije u saradnji sa službama kompanije Belgrejd erport preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se saobraćaj odvija sa što manje odstupanja u odnosu na planirani red letenja i izražavaju žaljenje zbog eventualnih neprijatnosti i zahvaljuju putnicima na razumijevanju.

Iz Er Srbije poručuju da će za putnike na letovima čije je vrijeme polijetanja pomjereno za više od dva časa, srpska nacionalna avio-kompanija obezbijediti posluženje, a sve one koji su izgubili svoje konekcije kompanija preusmjerava na alternativne letove.

Za više informacija, poručuju iz Er Srbija, mole putnike da pozovu Kontakt centar Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, da posjete veb-sajt airserbia.com ili Er Srbija stranice na društvenim mrežama.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 16:44h

Titogradske vijesti, top2,

15:49h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:55h

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:44h

Skip to content